ΚΟΣΜΟΣ

Σοκ από την αυτοκτονία του διάσημου σεφ Άντονι Μπουρντέν

Σοκ από την αυτοκτονία του διάσημου σεφ Άντονι Μπουρντέν

Σοκ και θλίψη από το θάνατο του διάσημου σεφ, συγγραφέα και παρουσιαστή τηλεοπτικών εκπομπών, Άντονι Μπουρντέν, ο οποίος αυτοκτόνησε σε ηλικία 61 ετών.

Το CNN επιβεβαίωσε τον θάνατο του Μπουρντέν, σήμερα Παρασκευή 8 Ιουνίου.

«Με εξαιρετική θλίψη μπορούμε να επιβεβαιώσουμε το θάνατο του φίλου και συναδέλφου μας, Άντονι Μπουρντέν», ανέφερε το δίκτυο σε δήλωσή του την Παρασκευή το πρωί. «Η αγάπη του για τη μεγάλη περιπέτεια της ζωής, για τους νέους φίλους, το καλό φαγητό και ποτό και οι αξιοθαύμαστες ιστορίες του κόσμου που μας αφηγήθηκε τον έκαναν έναν μοναδικό παραμυθά, τα ταλέντα του οποίου δεν μας έπαψαν να μας εκπλήσσουν και θα μας λείψουν πάρα πολύ. Η σκέψη και οι προσευχές μας είναι με την κόρη του και την οικογένειά του αυτή την εξαιρετικά δύσκολη στιγμή» προσθέτει.

Το άψυχο σώμα του βρήκε στο δωμάτιο του ξενοδοχείου όπου διέμενε στη Γαλλία, ο στενός φίλος του, Γάλλος σεφ, Eric Ripert, με τον οποίο δούλευαν μαζί σε ένα από τα επόμενα επεισόδια της βραβευμένης σειράς Anthony Bourdain: Parts Unknown, του CNN.

Σύμφωνα με τη βρετανική Daily Mail, ο Μπουρντέν είχε αποκτήσει - όχι αδίκως - το παρατσούκλι «Έλβις της Μαγειρικής», ενώ θα μείνει στην ιστορία ως ο άνθρωπος που μεταλαμπάδευσε τη γαλλική γαστρονομική κουλτούρα στην αμερικανική κουζίνα, απομακρύνοντάς την από τις λογικές του fast food.

O σεφ είχε παντρευτεί δύο φορές. Αφήνει πίσω του μια κόρη, την 11χρονη Αριάν.

Ο θάνατος του Μπουρντέν έρχεται λίγες μόλις μέρες μετά την αυτοκτονία της Κέιτ Σπέιντ, της σχεδιάστριας μόδας που κρεμάστηκε στο διαμέρισμα της στη Νέα Υόρκη χάνοντας τη μάχη με την κατάθλιψη και τη διπολική διαταραχή.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες -από το facebook - στη gallery του Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Πανελλήνιες 2018: Τα θέματα στη Νεοελληνική Γλώσσα - Έκθεση – ΓΕΛ

Στην Ελλάδα ο Τραμπ το Σαββατοκύριακο

Πηγές φωτό: Daily Mail, Facebook

Σχετικές ειδήσεις