ΚΟΣΜΟΣ

Τραμπ: Εγκάρδια συνάντηση με Μακρόν, «σνομπάρισμα» σε Μέι

Τραμπ: Εγκάρδια συνάντηση με Μακρόν, «σνομπάρισμα» σε Μέι

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν και ο Αμερικανός ομόλογός του Ντόναλντ Τραμπ, οι οποίοι βρίσκονται στον Καναδά για τη σύνοδο κορυφής της Ομάδας των 7 (G7) είχαν μια σύντομη, «πολύ εγκάρδια», συζήτηση για θέματα που αφορούν το εμπόριο και τη Βόρεια Κορέα, σύμφωνα με Γάλλο αξιωματούχο.

«Ο Τραμπ ήθελε να συναντηθεί με τον Μακρόν αμέσως μόλις θα έφτανε στο Κεμπέκ. Η συζήτηση που είχαν στο περιθώριο της συνόδου κράτησε λίγο παραπάνω από 10 λεπτά», συμπλήρωσε η ίδια πηγή.

Από την άλλη, η πρωθυπουργός Τερέζα Μέι δεν θεωρεί ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ τη… σνομπάρει στη σύνοδο κορυφής της Ομάδας των Επτά (G7) πιο ανεπτυγμένων βιομηχανικά χωρών στον Καναδά και θα μιλήσει μαζί του ακόμα κι αν δεν έχει προγραμματιστεί μια διμερής συνάντηση, ανέφερε εκπρόσωπος της Μέι.

«Η Μέι θα συναντήσει όλους τους άλλους ηγέτες που συμμετέχουν στη σύνοδο κορυφής», διευκρίνισαν Βρετανοί αξιωματούχοι.

«Θα εργάζεται δίπλα (στον Τραμπ) σήμερα σε πολλές συνεδρίες εργασίας. Προφανώς τού μίλησε νωρίτερα αυτή την εβδομάδα και θα τον δει κατά την επίσκεψή του τον επόμενο μήνα επομένως είχε πολλές ευκαιρίες να του μιλήσει», συμπλήρωσε η εκπρόσωπος στους δημοσιογράφους.

Απαντώντας, δε, σε ερώτηση αν η Μέι θεωρεί πως η μη πραγματοποίηση μιας διμερούς συνάντησης είναι σνομπάρισμα, η εκπρόσωπος είπε «όχι».

Σχετικές ειδήσεις