ΚΟΣΜΟΣ

Σαράντα σπάνιες φωτογραφίες από τη Βόρεια Κορέα που ο Κιμ Γιονγκ Ουν δε θέλει να δεις

Σαράντα σπάνιες φωτογραφίες από τη Βόρεια Κορέα που ο Κιμ Γιονγκ Ουν δε θέλει να δεις

Οι περισσότερες φωτογραφίες από τη Βόρεια Κορέα που είναι διαθέσιμες στο Δυτικό κόσμο αποτυπώνουν μόνο το κέντρο της πρωτεύουσας Πιονγκγιάνγκ. Αυτό συμβαίνει γιατί ο «τουρισμός» περιορίζεται στην πρωτεύουσα και οι συνοριοφύλακες ελέγχουν όλες τις φωτογραφικές μηχανές και κινητά τηλέφωνα των τουριστών λίγο πριν εγκαταλείψουν τη χώρα και διαγράφουν οποιαδήποτε «μη εγκεκριμένη» φωτογραφία.

Από μία στρεβλότητα της τύχης, ο φωτογράφος του Getty, Ξιάολι Τσου, με έδρα το Πεκίνο, βρέθηκε στο απομακρυσμένο χωριό της Τούμαγκανγκ στο βορειοανατολικό άκρο της Βόρειας Κορέας, όπου το τρένο στο οποίο επέβαινε σταμάτησε λόγω βλάβης.

Έχοντας μία σπάνια ευκαιρία να αποτυπώσει φωτογραφικά τη ζωή έξω από την Πιονγιάνγκ, ο Τσου κατάφερε να τραβήξει φωτογραφίες με το κινητό του τηλέφωνο και να τις περάσει κρυφά εκτός χώρας τον περασμένο Αύγουστο, καθώς ο συνοριοφύλακας δεν κατάφερε να τις εντοπίσει στα αρχεία της συσκευής.

«Είχε εκπαιδευτεί να διαγράφει φωτογραφίες από το άλμπουμ του τηλεφώνου, αλλά ευτυχώς είχα κρύψει τις φωτογραφίες μου σε διαφορετικό φάκελο», δήλωσε ο Τσου στην ιστοσελίδα Mashable.

Δείτε τις φωτογραφίες του Ξιάολι Τσου στην παρακάτω gallery του Newsbomb.gr μαζί με κάποιες επιπλέον του Καναδού φωτορεπόρτερ Γκάβιν Τζον από την Πιόνγκγιανγκ.

Σχετικές ειδήσεις