ΚΟΣΜΟΣ

Ο άγνωστος διάλογος Τραμπ – Κιμ και το αστείο του Αμερικανού που τον άφησε με το στόμα ανοιχτό (vid)

Ο άγνωστος διάλογος Τραμπ – Κιμ και το αστείο του Αμερικανού που τον άφησε με το στόμα ανοιχτό (vid)

Έναν… πριβέ διάλογο φαίνεται πως είχαν οι Ντόναλντ Τραμπ και Κιμ Γιονγκ Ουν πριν αρχίσει η ιστορική τους συνάντηση στη Σιγκαπούρη.

Το τι ειπώθηκε ανάμεσα στους δύο ηγέτες, μακριά από τα μικρόφωνα, αποκάλυψε αρκετές ώρες μετά και ενώ οι δύο τους είχαν αποχωρήσει από το νησί Σεντόζα, ο μεταφραστής που μεσολάβησε.

- «Νιώθω υπέροχα», είπε αρχικά ο Τραμπ στον Κιμ Γιονγκ Ουν, συμπληρώνοντας: «Θα έχουμε μία σπουδαία συζήτηση εδώ και νομίζω θα έχουμε τρομερή επιτυχία. Θα είναι πολύ μεγάλη επιτυχία. Και είναι μεγάλη τιμή για μένα. Θα έχουμε μία εκπληκτική σχέση, δεν έχω καμία αμφιβολία γι' αυτό».

- «Λοιπόν, δεν ήταν καθόλου εύκολο για μένα να βρίσκομαι εδώ σήμερα», απάντησε σε εντελώς διαφορετικό ύφος ο Κιμ Γιονγκ Ουν. «Το παρελθόν μας λειτούργησε ως τροχοπέδη στις μεταξύ μας σχέσεις και οι παλιές προκαταλήψεις και πρακτικές εμπόδισαν την πορεία μας προς το μέλλον. Όμως τα ξεπεράσαμε όλα και σήμερα είμαστε εδώ», πρόσθεσε ο ηγέτης της Πιονγκγιάνγκ.

- «Αυτό είναι αλήθεια. Σε ευχαριστώ πάρα πολύ», απάντησε ο Αμερικανός πρόεδρος.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, ο Ντόναλντ Τραμπ ξεκίνησε τη συζήτηση με τον Κιμ Γιονγκ Ουν λέγοντας: «Δουλεύοντας μαζί, θα βρούμε λύσεις για όλα». «Θα είναι μία μεγάλη πρόκληση, αλλά θα δουλέψουμε μαζί με τον Τραμπ γι' αυτό», δήλωσε αμέσως μετά ο Βορειοκορεάτης ηγέτης, για να προσθέσει: «Ξεπεράσαμε όλους τους σκεπτικισμούς και την προπαγάνδα και πιστεύω πως αυτό είναι πολύ καλό για την ειρήνη».

Το αστείο που δεν… εκτιμήθηκε!

Στο μεταξύ, με το στόμα ανοιχτό άφησε ο Ντόναλντ Τραμπ τον Κιμ Γιονγκ Ουν, λίγο πριν καθίσουν στο γεύμα εργασίας.

Ήταν όταν δόθηκε άδεια στους εκπροσώπους των media να μπουν στην αίθουσα, με αποτέλεσμα τα φωτογραφικά φλας να πάρουν φωτιά.

Ο Τραμπ, θέλοντας να σπάσει τον πάγο, προσπάθησε να κάνει ένα αστείο, το οποίο ωστόσο προκάλεσε μια σπάνια αντίδραση από τον Κιμ Γιονγκ Ουν.

«Βγάζετε καλές φωτογραφίες όλοι σας ώστε εμείς να δείχνουμε καλοί, όμορφοι, αδύνατοι και τέλειοι;», είπε ο Ντόναλντ Τραμπ στους δημοσιογράφους, με τη μεταφράστρια να μεταφέρει τη φράση στον ηγέτη της Βόρειας Κορέας.

Μια κάμερα έκανε μάλιστα ζουμ στο πρόσωπό του, απαθανατίζοντάς τον με το στόμα ανοιχτό…

Σχετικές ειδήσεις