ΚΟΣΜΟΣ

Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου 2018: Φόβοι για μεταμφιεσμένους τζιχαντιστές ανάμεσα στους φιλάθλους

Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου 2018: Φόβοι για μεταμφιεσμένους τζιχαντιστές ανάμεσα στους φιλάθλους

Οι Αρχές στη Ρωσία βρίσκονται σε συναγερμό, καθώς το Ισλαμικό Κράτος (ISIS) εξαπολύει συνεχώς απειλές για αιματοκύλισμα στο Μουντιάλ

Ο καθηγήτης του Πανεπιστημίου του Μπάκινγκχαμ, ειδικός σε θέματα ασφαλείας, Anthony Glees, τονίζει ότι ο κίνδυνος για τρομοκρατική επίθεση στο Μουντιάλ είναι μεγάλος.

Μάλιστα, υπογραμμίζει στη Daily Star, πως ένα πιθανό σενάριο είναι οι τζιχαντιστές να μεταμφιεστούν ως φίλαθλοι, ώστε να μπορέσουν να επιτεθούν σε κάποιο γήπεδο.

Πριν μερικές ημέρες το Ισλαμικό Κράτος δημοσιοποίησε νέα απειλή για μια «σφαγή η οποία δε θα έχει προηγούμενο» κατά τη διάρκεια της διεξαγωγής του Μουντιάλ.

Σε βίντεο που δημοσιεύει η βρετανική Daily Star, η τρομοκρατική οργάνωση απειλεί για αιματοκύλισμα ζητώντας εκδίκηση για τις πολεμικές επιχειρήσεις της Ρωσίας στη Συρία, δείχνοντας τζιχαντιστές με πυροβόλα όπλα στο στάδιο του Σότσι εν μέσω εκρήξεων.

world cup 2018 terrorist isis russia saudi arabia jihad luzhniki stadium football putin 1361974



Τον Απρίλιο, το Ισλαμικό Κράτος είχε προειδοποιήσει τη Ρωσία ότι θα «πληρώσει το τίμημα για τη δολοφονία μουσουλμάνων», με μια αφίσα που απεικόνιζε έναν τζιχαντιστή να «αναδύεται» από τους καπνούς μιας έκρηξης, κρατώντας ένα όπλο τύπου AK-47, με φόντο ένα γεμάτο κόσμο γήπεδο ποδοσφαίρου.

4B03BEF500000578 5599165 image a 1 1523368632162

Το Παγκόσμιο Κύπελλο ποδοσφαίρου το οποίο διεξάγεται στη Ρωσία είναι ένας εξαιρετικά «ελκυστικός στόχος» για τους τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ISIS), σύμφωνα με έκθεση του κέντρου αναλύσεων για την τρομοκρατία και τις ένοπλες εξεγέρσεις σε διεθνές επίπεδο του περιοδικού για αμυντικά θέματα Jane's, που εδρεύει στο Λονδίνο.

«Μια επιτυχημένη επίθεση (στη Ρωσία) θα έδινε τρομερή ώθηση από την άποψη της προπαγάνδας στο Ισλαμικό Κράτος, τους μαχητές και τους υποστηρικτές του, υπογραμμίζοντας τη συνεχιζόμενη διεθνή απειλή που εγείρει η οργάνωση» παρά τις εδαφικές απώλειές του και τη σχεδόν ολοκληρωτική ήττα του στο Ιράκ και στη Συρία, σύμφωνα με την έκθεση.

Παρότι έχασε ουσιαστικά όλα τα εδάφη που κατείχε στο Ιράκ και στη Συρία ως τον Νοέμβριο του 2017, η οργάνωση ανέλαβε την ευθύνη για μείζονες τρομοκρατικές ενέργειες στην Κωνσταντινούπολη, στο Λονδίνο, στο Μάντσεστερ, στη Βαρκελώνη και στην Τεχεράνη, που προκάλεσαν δεκάδες θανάτους πολιτών.

Διαβάστε επίσης: Πύργος: Σε σοκ οι λουόμενοι – Ο βυθός έκρυβε μία μεγάλη έκπληξη

Πανελλήνιες 2018: «Βουτιά» στις Βάσεις - Σε ποια πεδία αναμένεται κατακόρυφη πτώση

Σχετικές ειδήσεις