ΚΟΣΜΟΣ

Σαλβίνι σε ρόλο Μουσολίνι: Ζήτησε απογραφή για τους Ρομά στην Ιταλία

Σαλβίνι σε ρόλο Μουσολίνι: Ζήτησε απογραφή για τους Ρομά στην Ιταλία

Ματέο Σαλβίνι | Ρομά: Τα καμώματα και τις συμπεριφορές του ηγέτη του Φασιστικού Κόμματος της Ιταλίας, Μπενίτο Μουσολίνι, φαίνεται πως θέλει να μιμηθεί ο επικεφαλής της ακροδεξιάς Λέγκα του Βορρά, Ματέο Σαλβίνι, ο οποίος πρότεινε να γίνει απογραφή στη χώρα τους για τους Ρομά.

«Δυστυχώς είναι Ιταλοί πολίτες και πρέπει να τους κρατήσουμε», είπε ο Σαλβίνι σε δήλωσή του, η οποία ξύπνησε στη γειτονική Ιταλία μνήμες από το μακρινό 1938, όταν ο Μουσολίνι είχε διατάξει να γίνει απογραφή των εβραϊκών πληθυσμών που ζούσαν στη χώρα, παραμονές του Ολοκαυτώματος του 1938.

Η δήλωση αυτή ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων, με τον ακροδεξιό υπουργό Εσωτερικών να επιχειρεί να ανασκευάσει, κατόπιν εορτής, τα όσα είπε, λέγοντας ότι παρερμηνεύτηκαν τα λόγια του.

«Όταν το κάνει η Αριστερά είναι εντάξει, όταν το λέω εγώ είμαι ρατσιστής», έγραψε ο Σαλβίνι, αναφερόμενος στην καταγραφή του πληθυσμού των Ρομά από το δήμο του Μιλάνου.

Αρνητική εντύπωση, πάντως, προκαλεί το γεγονός ότι ο κυβερνητικός εταίρος της Λέγκας του Βορρά, το Κίνημα Πέντε Αστέρων, δεν σχολίασε, αφήνοντας για ακόμη μια φορά τον Σαλβίνι να καθορίζει την κυβερνητική γραμμή.

Διαβάστε επίσης:

Σχετικές ειδήσεις