ΚΟΣΜΟΣ

Σάλος στο Τόκιο: Φυτά κάνναβης εντοπίστηκαν σε κτήριο που χρησιμοποιούν γερουσιαστές

Σάλος στο Τόκιο: Φυτά κάνναβης εντοπίστηκαν σε κτήριο που χρησιμοποιούν γερουσιαστές

Τέσσερα φυτά κάνναβης βρέθηκαν στον περίβολο ενός κτιρίου που χρησιμοποιούν οι Ιάπωνες κοινοβουλευτικοί στο Τόκιο, δήλωσε στο AFP υπεύθυνος των εγκαταστάσεων αυτών.

Η είδηση αυτή προκάλεσε μεγάλη έκπληξη στους κατοίκους της Ιαπωνίας, μιας χώρας στην οποία η νομοθεσία για τα ναρκωτικά είναι πολύ αυστηρή.

Τα φυτά παρατήρησε την Πέμπτη (21/6) ένας επισκέπτης, διευκρίνισε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο υπεύθυνος συντήρησης του κτιρίου στο οποίο εργάζονται Ιάπωνες γερουσιαστές.

Αμέσως ειδοποιήθηκαν οι αρμόδιες αρχές της ιαπωνικής πρωτεύουσας και δύο υπάλληλοι έσπευσαν στην περιοχή για να εξακριβώσουν ότι επρόκειτο για φυτά κάνναβης και να τα ξεριζώσουν.

Η προέλευση των τεσσάρων αυτών φυτών δεν είναι γνωστή, αλλά «μας εξήγησαν ότι οι σπόροι μαριχουάνας μπορούν να μεταφερθούν με τον άνεμο, ή να υπάρχουν στα περιττώματα πουλιών», διευκρίνισε ο υπεύθυνος.

Τα φυτά που ξεριζώθηκαν ήταν ηλικίας περίπου δύο μηνών, σύμφωνα με τις αρχές.

Στην Ιαπωνία απαγορεύονται όλα τα ναρκωτικά και στα μέσα ενημέρωσης λαμβάνουν πολύ μεγάλες διαστάσεις για αποτρεπτικούς λόγους οι ειδήσεις για τη σύλληψη προσωπικοτήτων που βρέθηκαν να έχουν στην κατοχή τους ή να κάνουν χρήση μαριχουάνας ή άλλων ψυχοτρόπων ουσιών.