Με δύο σενάρια για τις συντάξεις κατατέθηκε στην Ε.Ε. το προσχέδιο Προϋπολογισμού 2019

Κατατέθηκε προς αξιολόγηση στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή στη…

Πασίγνωστος ποδοσφαιριστής της Μπαρτσελόνα κινδυνεύει με φυλάκιση 12 ετών στην Τουρκία (Vid)

Τουρκικό δικαστήριο απέδωσε κατηγορίες στον γνωστό ποδοσφαιριστή…

LIVE CHAT Φινλανδία-Ελλάδα

Παρακολουθήστε από το LIVE CHAT του Onsports…

Νεκρή 30χρονη Γαλλίδα στο Δημοτικό Κολυμβητήριο Καλλιθέας

Τραγωδία με νεαρή γυναίκα στο Δημοτικό Κολυμβητήριο…

Ιδού η «συμμορία» του Βίκτωρα Ρέστη - Καταπέλτης το βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών

Βίκτωρας Ρέστης | Ειδήσεις: Ένας αξιωματικός που…

Ποιους συμπαθούν περισσότερο οι Ρώσοι;

Ποιους συμπαθούν περισσότερο οι Ρώσοι;

Η απάντηση ίσως να μην είναι αυτή που περιμένατε…

Ο τσάρος Νικόλαος ο Β’, ο Ιωσήφ Στάλιν και ο Βλαντίμιρ Λένιν είναι οι τρείς ιστορικές προσωπικότητες της Ρωσίας των αρχών του 20ού αιώνα, τις οποίες συμπαθούν περισσότερο οι Ρώσοι.

tsar

Την δήλωση αυτή έκανε σήμερα 26 Ιουνίου ο γενικός διευθυντής του Εθνικού Κέντρου Μελετών της Κοινής Γνώμης (VICIOM) παρουσιάζοντας τα αποτελέσματα της έρευνας που είχε ως θέμα τον Εμφύλιο πόλεμο στην Ρωσία, από την διεξαγωγή του οποίου έχουν περάσει 100 χρόνια.
parvus1

«Δεν είχαν φυσικά όλες αυτές οι προσωπικότητες σχέση με τον Εμφύλιο πόλεμο, όπως για παράδειγμα ο Νικόλαος ο Β’. Ρωτούσαμε τον κόσμο που συμμετείχε στην δημοσκόπηση να μας πει ποια από τις προσωπικότητες της περιόδου εκείνης του είναι συμπαθής και ποια αντιπαθής. Τα αποτελέσματα που είχαμε από τις απαντήσεις ήταν παράδοξα» δήλωσε ο Φιόντοροφ.

Joseph Stalin

«Στην πρώτη θέση βρέθηκε ο Νικόλαος ο Β’, ένας άνθρωπος, ο οποίος δεν συμμετείχε στον Εμφύλιο, αλλά υπήρξε θύμα του εμφυλίου. Στην δεύτερη θέση βρέθηκε ο Ιωσήφ Στάλιν. Φυσικά είναι γνωστός για άλλους λόγους και όχι τόσο για τη συμμετοχή του στον Εμφύλιο, αλλά αυτή είναι η αλήθεια» επεσήμανε ο γενικός διευθυντής του Εθνικού Κέντρου Μελετών της Κοινής Γνώμης.

Το 54% των ερωτηθέντων εξέφρασε την συμπάθεια του για τον Νικόλαο Β’, το 51% για τον Στάλιν και το 49% για τον Λένιν. Η αντιπάθεια που καταγράφηκε είναι αντιστοίχως 23%, 28% και 29%.

Όσον αφορά άλλες προσωπικότητες της πολιτικής ζωής της εποχής εκείνης, δεν υπάρχουν σαφείς διαχωρισμοί καθώς οι ερωτηθέντες, δήλωναν ότι δυσκολεύονται να απαντήσουν. Για τον Νικολάι Μπουχάριν για παράδειγμα που οδηγήθηκε στο εκτελεστικό απόσπασμα από τον Στάλιν, τέτοια δυσκολία αντιμετώπισε το 56%, για τον Αντόν Ντενίκιν το 47% και για τον Αλεξάντρ Κερένσκι το 43%. Μια άλλη προσωπικότητα της περιόδου εκείνης ο Λεόν Τρότσκι (δολοφονήθηκε στο Μεξικό με εντολή του Στάλιν) είναι αντιπαθής για το 46% και συμπαθής μόνο για το 20%.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters