ΚΟΣΜΟΣ

Παρανοϊκός υπάλληλος εταιρείας δηλητηρίαζε έναν έναν τους συναδέλφους του – Φόβοι για 21 νεκρούς

Παρανοϊκός υπάλληλος εταιρείας δηλητηρίαζε έναν έναν τους συναδέλφους του – Φόβοι για 21 νεκρούς

Οι γερμανικές αρχές ερευνούν τους θανάτους 21 εργαζομένων σε μια εταιρεία στη βορειοδυτική Γερμανία, αφού οι κάμερες ασφαλείας κατέγραψαν έναν από τους υπαλλήλους να ρίχνει δηλητήριο στο κολατσιό ενός συναδέλφου του.

Σύμφωνα με τις αστυνομικές αρχές, στην πόλη Σλος Χόλτε-Στούκενμπροκ, έχει συλληφθεί ένας 56χρονος άνδρας με την κατηγορία της απόπειρας δολοφονίας ενός συναδέλφου του. Η αστυνομία δεν έδωσε στη δημοσιότητα τα στοιχεία ούτε του συλληφθέντος, ούτε του παρ' ολίγον θύματος.

Ο εργαζόμενος που είχε μπει στο στόχαστρο του 56χρονου είχε παρατηρήσει κάτι «ύποπτο» στο φαγητό του και ενημέρωσε για το θέμα τους εργοδότες του και τις αρχές. Στο βίντεο από τις κάμερες ασφαλείας διακρίνεται ο συνάδελφός του να ρίχνει μια σκόνη στο φαγητό. Από τις εργαστηριακές αναλύσεις διαπιστώθηκε ότι επρόκειτο για δηλητήριο που θα μπορούσε να του έχει προκαλέσει σοβαρά προβλήματα στον οργανισμό του.

Στην έρευνα που ακολούθησε στο διαμέρισμα του υπόπτου οι αστυνομικοί βρήκαν τοξικές χημικές ουσίες, όπως υδράργυρο, μόλυβδο και κάδμιο.

Ανατρέχοντας στα προηγούμενα χρόνια, διαπίστωσαν ότι από το 2000, 21 εργαζόμενοι της ίδιας εταιρείας πέθαναν από ανακοπή καρδιάς ή από καρκίνο λίγο πριν να συνταξιοδοτηθούν. Οι ειδικοί κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η δηλητηρίαση από βαρέα μέταλλα ενδέχεται να προκάλεσε τις ασθένειες που οδήγησαν στον θάνατό τους.

Τα κίνητρα του υπόπτου παραμένουν ασαφή.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters