ΚΟΣΜΟΣ

Δεν πίστευε στα μάτια του με το θησαυρό που βρήκε κρυμμένο στον κήπο του! Μετά έκανε κάτι πολύ χαζό!

Δεν πίστευε στα μάτια του με το θησαυρό που βρήκε κρυμμένο στον κήπο του! Μετά έκανε κάτι πολύ χαζό!

Ούτε στα πιο τρελά του όνειρα δεν θα μπορούσε να φανταστεί το μυστικό που κρατούσε καλά φυλαγμένο ο πίσω κήπος του σπιτιού του ένας Αυστραλός.

Γιατί ο Anthony Doolin χτύπησε φλέβα… χρυσού στην κυριολεξία όταν έκπληκτος ανακάλυψε όχι καμιά ράβδο, αλλά ολόκληρο… χρυσορυχείο στο οικόπεδο όπου βρισκόταν το σπίτι του στο Brisbane.

Ο Doolin είχε αγοράσει το ακίνητο με τα 165 στρέμματα γης έναντι 1,35 εκατομμυρίων δολαρίων πριν από τρία χρόνια. Δεν γνώριζε ότι μαζί είχε αγοράσει και έναν «θησαυρό» που ενδεχομένως να του άλλαζε τη ζωή.

Σημειώνεται ότι στην περιοχή, 12 μόλις μίλια μακριά από το επιχειρηματικό κέντρο του Μπρισμπέιν «φιλοξενούνται» πολλά παλιά ορυχεία που παραμένουν «κρυμμένα» στους γύρω λόφους από την αρχή του αιώνα.

Και κάπως έτσι ο Αυστραλός είπε να το «παίξει» Ιντιάνα Τζόουνς, αρχίζοντας τις… ανασκαφές – εξορύξεις!

«Δεν μας είχαν πει τίποτα γι΄ αυτό και απλά έπεσε πάνω του μια μέρα. Μόλις το είδα ήρθε αμέσως η εικόνα του Ιντιάνα Τζόουνς στο μυαλό μου στον υπόγειο σιδηρόδρομο», εξομολογήθηκε ο Doolin, συμπληρώνοντας: «Είχε βάθος περίπου έξι μέτρα και άθικτο. Στην αρχή του αιώνα έκαναν πολλές εξορύξεις και γι΄ αυτό υπάρχουν πολλά ορυχεία εδώ».

Αντίθετα ωστόσο με ό,τι θα πίστευε ο κοινός νους ότι «έπιασε» την καλή, ο Αυστραλός όχι μόνο δεν… συγκινήθηκε να ψάξει καν στο χρυσορυχείο του σπιτιού του, αλλά το πούλησε κιόλας!

Έβαλε μάλιστα τη μητέρα του να το κάνει, ενώ δεν έβγαλε ούτε δολάριο παραπάνω, πουλώντας το στην ίδια τιμή που το αγόρασε!!!
Μόλις η ιστορία του έγινε γνωστή στο Διαδίκτυο πώς μετά από υποψήφιος μεγιστάνας να μην γίνει περίγελος;