ΚΟΣΜΟΣ

Μυστήριο με σκελετό «μάγισσας» που ανακαλύφθηκε με τρύπες στα κόκκαλα (Pics)

Μυστήριο με σκελετό «μάγισσας» που ανακαλύφθηκε με τρύπες στα κόκκαλα (Pics)

Αίσθηση έχει προκαλέσει η ανακάλυψη ενός σκελετού γυναίκας που είχε κατηγορηθεί, βασανιστεί και εκτελεστεί ως μάγισσα στη Πολωνία στον Μεσαίωνα, καθώς στις άκρες των οστών της βρέθηκαν μεγάλες τρύπες.

NINTCHDBPICT000418270781

Σύμφωνα με ιστορικούς οι ντόπιοι φοβούνταν ότι αν οι σκελετοί των μαγισσών δεν ήταν στερεωμένοι στο έδαφος και εγκλωβισμένοι κάτω από σωρό τούβλων, θα επέστρεφαν από τον κόσμο των νεκρών για να τους στοιχειώσουν.

witch

Το γεγονός αυτό δείχνει να εξηγεί την ανατριχιαστική ανακάλυψη του σκελετού με τις τρύπες στα κόκκαλα σε πολωνικό νεκροταφείο, καθώς σύμφωνα με την αρχαιολόγο Karol Piasecki οι τρύπες με αιχμηρά εργαλεία έγιναν πριν την ταφή, ώστε το σώμα της «μάγισσας», καρφωμένο στον τάφο, να μην επιστρέψει ποτέ στη ζωή.

NINTCHDBPICT000418270749

Αρχικά πιστευόταν ότι o σκελετός άνηκε σε «βρικόλακα» καθώς ήταν θαμμένος μακριά από το κύριο νεκροταφείο, καρφωμένος στο έδαφος σε ξεχωριστό σημείο. Όμως οι εξετάσεις DNA που πραγματοποιήθηκαν στα οστά αποκάλυψαν ότι το σώμα ανήκε σε μια γυναίκα με ξανθά μαλλιά και μπλε μάτια, η οποία είχε υποστεί μεσαιωνικά βασανιστήρια πριν αφήσει την τελευταία της πνοή.

Στην Πολωνία, οι γυναίκες που κατηγορούνταν για μαγεία ήταν κατά κανόνα ερωμένες ή συζύγοι πλουσίων μελών της κοινωνίας, που οι άνδρες τους ήθελαν να με κάθε τρόπο να τις «ξεφορτωθούν».

Οι αρχαιολόγοι ελπίζουν ότι μέχρι το τέλος του έτους θα είναι σε θέση να αναμορφώσουν το πρόσωπο της «μάγισσας» για να δουν πως έμοιαζε η άτυχη γυναίκα.

Πηγή: TheSun