ΚΟΣΜΟΣ

Ο τρόμος του ISIS επέστρεψε: 18 νεκροί από έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου στην έδρα του στρατού

Ο τρόμος του ISIS επέστρεψε: 18 νεκροί από έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου στην έδρα του στρατού

Δεκαοκτώ άνθρωποι σκοτώθηκαν σήμερα 6 Ιουλίου στην ανατολική Συρία, όταν εξερράγη ένα παγιδευμένο αυτοκίνητο μπροστά στην έδρα των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF), του συνασπισμού των Κούρδων και των Αράβων μαχητών που στηρίζονται από τις ΗΠΑ.

Μεταξύ των θυμάτων είναι και 11 μέλη των SDF.

«Ένας διοικητής και 10 μέλη των SDF καθώς και επτά άμαχοι, μεταξύ των οποίων τρία παιδιά, σκοτώθηκαν από την έκρηξη ενός παγιδευμένου οχήματος μπροστά από την έδρα στων SDF στη Μπσάιρα, μια κοινότητα της επαρχίας Ντέιρ Εζόρ», ανέφερε ο Ράμι Άμπντελ Ραχμάν, ο διευθυντής του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων που παρακολουθεί τις εξελίξεις στα μέτωπα της Συρίας από την έναρξη του πολέμου, το 2011.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει ανάληψη ευθύνης για την επίθεση αυτή, όμως ο Άμπντελ Ραχμάν δεν απέκλεισε την πιθανότητα να την διέπραξαν μέλη του Ισλαμικού Κράτους (ISIS). Η τζιχαντιστική οργάνωση έχει χάσει πολλά εδάφη στην επαρχία Ντέιρ Εζόρ, μετά τις ταυτόχρονες, ξεχωριστές επιχειρήσεις των συριακών κυβερνητικών δυνάμεων στη δυτική όχθη του Ευφράτη και τον SDF στην ανατολική.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters)