ΚΟΣΜΟΣ

Εκτροχιασμός τρένου στην Τουρκία – Ξεπερνούν τους 10 οι νεκροί (Pics+Vid)

Εκτροχιασμός τρένου στην Τουρκία – Ξεπερνούν τους 10 οι νεκροί (Pics+Vid)

Σιδηροδρομικό δυστύχημα σημειώθηκε σήμερα 8 Ιουλίου στην επαρχία Τεκιρντάγκ της βορειοδυτικής Τουρκίας όταν επιβατική αμαξοστοιχία που μετέφερε 362 επιβάτες που εκτελούσε το δρομολόγιο Καπικουλέ – Κωνσταντινούπολη εκτροχιάστηκε με αποτέλεσμα να βρουν το θάνατο περισσότερα από 10 άτομα και να τραυματιστούν τουλάχιστον 73 επιβάτες.

Τουλάχιστον πέντε βαγόνια ανατράπηκαν σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Haber Turk κοντά στην περιοχή Κορλού, η οποία θεωρείται δύσβατη με αποτέλεσμα τα πρώτα συνεργεία διάσωσης να καθυστερήσουν να καταφθάσουν στο σημείο.


Περισσότερα από 100 ασθενοφόρα βρίσκονται στο σημείο του δυστυχήματος, σύμφωνα με το TRT Haber.

Παράλληλα, το τουρκικό πρακτορείο Anadolu μεταδίδει ότι πέντε βαγόνια της επιβατικής αμαξοστοιχίας που ταξίδευε από την πόλη Ουζούν Κιοπρού στην επαρχία Ανδριανούπολης, με προορισμό την Κωνσταντινούπολη, εκτροχιάστηκε στην περιοχή Κορλού της επαρχίας Τεκιρντάγκ.
Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ενημερώθηκε από τους υπουργούς Μεταφορών και Εσωτερικών για το δυστύχημα και απέστειλε συλλυπητήρια τηλεγραφήματα στις οικογένειες των θυμάτων.

Εικόνες που μεταδόθηκαν από την τηλεόραση έδειχναν ασθενοφόρα και μέλη των υπηρεσιών πρώτων βοηθειών να σπεύδουν στο σημείο του δυστυχήματος. Το ιδιωτικό ειδησεογραφικό δίκτυο CNN Turk μετέδωσε ότι ο εκτροχιασμός του τρένου προκλήθηκε από την κατάρρευση γέφυρας έπειτα από σφοδρή βροχόπτωση που προκάλεσε κατολίσθηση.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters)