ΚΟΣΜΟΣ

Ταϊλάνδη σπήλαιο: Οι πρώτες εικόνες των 12 παιδιών στο νοσοκομείο

Ταϊλάνδη σπήλαιο: Οι πρώτες εικόνες των 12 παιδιών στο νοσοκομείο

Οι πρώτες εικόνες από το νοσοκομείο που νοσηλεύονται τα 12 παιδιά που διασώθηκαν από το σπήλαιο της Ταϊλάνδηςδόθηκαν στη δημοσιότητα.

Έπειτα από 18 ημέρες εγκλωβισμού στο σπήλαιο Ταμ Λουάνγκ της βόρειας Ταϊλάνδης, καθώς και την δραματική διάσωσή τους που καθήλωσε τον πλανήτη, τα 12 παιδιά, αναρρώνουν στο νοσοκομείο.

Οι 12 μικροί ποδοσφαιριστές της ομάδας «Wild Boars» διακρίνονται να χαιρετούν από τα κρεβάτια τους φορώντας μάσκες, ενώ οι γονείς τους βρίσκονται πίσω από το τζάμι φορώντας κίτρινες μπλούζες.

Ο ανταποκριτής της Guardian, Michael Safi, ανήρτησε στο Twitter το πρώτο βίντεο από τον θάλαμο όπου νοσηλεύονται κάποιοι από τους 12 μικρούς «Αγριόχοιρους».

Σύμφωνα με τον γενικό επιθεωρητή του υπουργείου Δημόσιας Υγείας, η ψυχολογική κατάσταση των παιδιών «είναι πολύ καλή».. Τώρα «δεν έχουν στρες» πρόσθεσε.

Τόσο τα 12 αγόρια όσο και ο προπονητής τους έχασαν κατά μέσο όρο δύο κιλά τις 18 ημέρες της περιπέτειάς τους, σύμφωνα με τον ίδιο.

Όπως τόνισε ο Θονγκτσάι, ένα απο τα αγόρια που διασώθηκαν χθες παρουσίασε λοίμωξη του αναπνευστικού, ενώ όλα τα παιδιά εμβολιάστηκαν κατά της λύσσας και του τετάνου.