ΚΟΣΜΟΣ

Βρετανία: Ο 45χρονος που δηλητηριάστηκε με Νόβιτσοκ δεν βρίσκεται πλέον σε κρίσιμη κατάσταση

Βρετανία: Ο 45χρονος που δηλητηριάστηκε με Νόβιτσοκ δεν βρίσκεται πλέον σε κρίσιμη κατάσταση

Ο 45χρονος Βρετανός, ο οποίος δηλητηριάστηκε με τον νευροτοξικό παράγοντα Νόβιτσοκ δεν βρίσκεται πλέον σε κρίσιμη κατάσταση, ανακοίνωσε την Τετάρτη (11/7) το νοσοκομείο όπου συνεχίζει να αναρρώνει.

«Η υγεία του Τσάρλι Ρόουλι σημείωσε περαιτέρω πρόοδο στη διάρκεια της νύχτας. Δεν βρίσκεται πλέον σε κρίσιμη κατάσταση», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Λόρνα Γουίλκινσον, η διευθύντρια νοσηλείας στο Περιφερειακό Νοσοκομείο του Σάλσμπερι.

«Η κατάστασή του είναι αυτή τη στιγμή κρίσιμη, αλλά σταθερή...», πρόσθεσε, για συνεχίσει: «Ο Τσάρλι έχει ακόμη αρκετό δρόμο να διανύσει για να αναρρώσει πλήρως αλλά η πρόοδος που έχουμε δει μέχρι τώρα μας κάνει να αισιοδοξούμε».

Νωρίτερα σήμερα, το νοσοκομείο ανακοίνωσε ότι ο Ρόουλι έχει ανακτήσει τις αισθήσεις του και νοσηλεύεται σε κρίσιμη, αλλά σταθερή κατάσταση.

Ο 45χρονος Τσάρλι Ρόουλι δηλητηριάστηκε μαζί με την 44χρονη Ντον Στέρτζες, που πέθανε την Κυριακή (8/7) από τον ίδιο νευροτοξικό παράγοντα που χρησιμοποιήθηκε στην επίθεση ενάντια στο Ρώσο πρώην πράκτορα Σεργκέι Σκριπάλ και την κόρη του τον Μάρτιο.

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ