ΚΟΣΜΟΣ

Η «Λευκή Χήρα» που εκπαιδεύει γυναίκες καμικάζι βάζει στο «στόχαστρο» Ελλάδα και Κύπρο

Η «Λευκή Χήρα» που εκπαιδεύει γυναίκες καμικάζι βάζει στο «στόχαστρο» Ελλάδα και Κύπρο

Στο στόχαστρο δημοφιλείς τουριστικοί προορισμοί - Ανάμεσα στους πιθανούς στόχους της Βρετανίδας τζιχαντίστριας είναι και η Ελλάδα αυτό το καλοκαίρι

H «Λευκή Χήρα», η πλέον καταζητούμενη γυναίκα τρομοκράτης στον κόσμο, εκπαιδεύει δεκάδες γυναίκες να γίνουν καμικάζι αυτοκτονίας σκορπώντας το θάνατο σε δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς.

Βρετανοί πράκτορες έχουν πληροφορίες ότι η 34χρονη Samantha Lewthwaite έχει στρατολογήσει 30 γυναίκες, προκειμένου να «χτυπήσουν» δημοφιλή τουριστικά θέρετρα της Ευρώπης, αναφέρει το δημοσίευμα της Daily Star. Η MI5, σύμφωνα με την εφημερίδα πάντα, πιστεύει ότι μέλη του Ισλαμικού Κράτους και της Αλ Κάιντα θέλουν να πραγματοποιήσουν μια «θεαματική» επίθεση αυτό το καλοκαίρι.

Η Ελλάδα, οι ακτές της Ισπανίας, τα Κανάρια Νησιά, η Τουρκία και η Κύπρος είναι ανάμεσα στους πιθανούς στόχους, όπως και θέρετρα στη Βρετανία, σύμφωνα με την Daily Star. Οι σοκαριστικές λεπτομέρειες προέρχονται από κρυπτογραφημένα email, τηλεφωνήματα και από τις υπηρεσίες πληροφοριών άλλων χωρών.

Η 34χρονη Λιθγουάιτ, ή «Λευκή Χήρα» είναι η Νο1 καταζητούμενη γυναίκα τρομοκράτης στον κόσμο. Θεωρείται ότι είναι υπεύθυνη για τον σχεδιασμό δεκάδων επιθέσεων αυτοκτονίας στην Αφρική και τη Μέση Ανατολή. Μητέρα τεσσάρων παιδιών, υπάρχει ο φόβος ότι έχει στρατολογήσει έως και 30 τρομοκράτες, που έχουν διδαχτεί πώς να φτιάχνουν γιλέκα με εκρηκτικά και να επιλέγουν τους δικούς τους στόχους.

«Μια επίθεση σε έναν δημοφιλή προορισμό διακοπών θα έχει σημαντικό αντίκτυπο στον τουρισμό. Το έχουμε δει στη Βόρεια Αφρική και στην Αίγυπτο, όπου ο τουρισμός είναι πλέον σχεδόν νεκρός. Η "Λευκή Χήρα" μισεί τη Βρετανία και όλα όσα αντιπροσωπεύει η Δύση», ανέφερε μια πηγή στην εφημερίδα.

Πληροφορίες, φωτό: Daily Star