Νέος τραυματισμός από αστυνομική βία στις ΗΠΑ

Νέος τραυματισμός από αστυνομική βία στις ΗΠΑ

Ένας ακόμα βετεράνος του αμερικανικού στρατού, ο οποίος συμμετείχε στο κίνημα «Καταλάβατε το Όκλαντ» (Occupy Oakland), διακομίστηκε σε νοσοκομείο και εισήχθη στην μονάδα εντατικής θεραπείας την Παρασκευή με πολύ σοβαρά τραύματα μετά τον ξυλοδαρμό του με ρόπαλα από αστυνομικούς στην διάρκεια επεισοδίων αυτή την εβδομάδα, ανακοίνωσε οργάνωση βετεράνων στις ΗΠΑ.

 

Ο βετεράνος Κεϊβάν Σαμπεγί είναι ο δεύτερος Αμερικανός πρώην στρατιωτικός που τραυματίστηκε σοβαρά τις δύο τελευταίες εβδομάδες σε συγκρούσεις ανάμεσα στους διαδηλωτές του κινήματος εναντίον της απληστίας της Γουόλ Στριτ και αστυνομικούς στο Όκλαντ της Καλιφόρνιας.

Ο Μπράιαν Κέλι, ο οποίος είναι συνιδιοκτήτης παμπ με τον τραυματισμένο βετεράνο, είπε ότι νοσηλεύεται με ρήξη σπλήνας.

Η οργάνωση Iraq Veterans Against the War ανέφερε πως ο Σαμπεγί συνελήφθη στο σημείο όπου ξέσπασαν επεισόδια αργά την Τετάρτη στο κέντρο του Όκλαντ και του απαγγέλθηκαν κατηγορίες περί αντίστασης κατά της αρχής και παραμονής του σε χώρο όπου εξελίσσονταν επεισόδια.

Από την πλευρά της, η αστυνομική διεύθυνση του Όκλαντ δεν απάντησε σε κλήσεις για σχόλια. Το όνομα του Σαμπεγί βρίσκεται πάντως στον κατάλογο του γραφείου του σερίφη της κομητείας Αλαμέντα με τους 100 και πλέον συλληφθέντες εκείνη τη νύχτα.

Τα επεισόδια ανάμεσα σε αστυνομικούς και διαδηλωτές ξέσπασαν τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης στο κέντρο του Όκλαντ έπειτα από μία ημέρα ειρηνικών στην πλειοψηφία τους διαδηλώσεων και πορειών σε όλη την πόλη εναντίον της οικονομικής ανισότητας και της αστυνομικής βαρβαρότητας.

Το λιμάνι του Όκλαντ έκλεισε στην διάρκεια των κινητοποιήσεων, που προκλήθηκαν εν μέρει από το σοβαρό τραυματισμό άλλου ενός πρώην στρατιωτικού, του πρώην πεζοναύτη Σκοτ Όλσεν, στην διάρκεια μιας σύγκρουσης διαδηλωτών-αστυνομικών την περασμένη εβδομάδα. Ο τραυματισμός του Όλσεν συσπείρωσε ακόμα περισσότερο τους διαδηλωτές εναντίον της Γουόλ Στριτ σε πολλές πόλεις των ΗΠΑ.