ΚΟΣΜΟΣ

Ιράν: Τουλάχιστον 25 τραυματίες από τον ισχυρό σεισμό

Ιράν: Τουλάχιστον 25 τραυματίες από τον ισχυρό σεισμό

Σεισμός μεγέθους 5,9 βαθμών σημειώθηκε σήμερα στο δυτικό Ιράν με αποτέλεσμα να τραυματιστούν τουλάχιστον 25 άνθρωποι, μερικές ώρες αφότου δύο σεισμοί έπληξαν την επαρχία Χορμοζγκάν στον νότο, μετέδωσε η κρατική τηλεόραση.

«Μέχρι τώρα έχουμε πληροφορίες για 25 τραυματίες και ευτυχώς δεν υπάρχουν νεκροί», δήλωσε ο Χουσάνγκ Μπαζβάντ, κυβερνήτης της δυτικής επαρχίας Κερμανσάχ, στον τηλεοπτικό σταθμό, και πρόσθεσε πως τα τραύματά τους δεν είναι τόσο σοβαρά ώστε να χρειάζεται να νοσηλευθούν.

Κρατικά ΜΜΕ ανέφεραν πως οι δύο σεισμοί που σημειώθηκαν νωρίτερα, μεγέθους 4,7 και 5,7 βαθμών, προκάλεσαν ζημιές σε κτήρια σε μερικά χωριά αλλά όχι απώλειες, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Ο Μορτεζά Σαλιμί, επικεφαλής των ομάδων διάσωσης της ιρανικής Ερυθράς Ημισελήνου, είπε πως μέχρι τώρα οι ζημιές από τους δύο σεισμούς που σημειώθηκαν νωρίτερα φαίνεται να είναι μικρές. «Σύμφωνα με πληροφορίες τοίχοι κατέρρευσαν, αλλά δεν έχουν αναφερθεί εκτεταμένες ζημιές», δήλωσε ο Σαλιμί στο επίσημο πρακτορείο ειδήσεων IRNA.