Συναγερμός στα Χανιά για την εξαφάνιση της 18χρονης Μαριάννας - Η δραματική έκκληση του πατέρα της

Ώρες αγωνίας για την οικογένεια της 18χρονης,…

Έλληνες στρατιωτικοί: Ολοκληρώθηκε η ΕΔΕ – Ποιοι θα υποστούν συνέπειες

Λάθη, παραλείψεις, κακοί χειρισμοί – Τι συνέβη…

Παρέμβαση Καραμανλή στο συνέδριο της ΝΔ – Τι θα πει ο πρώην πρωθυπουργός

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται το φετινό συνέδριο…

Την Κυριακή 16 Δεκεμβρίου 2018 η επιμνημόσυνη δέηση για την απώλεια του Ανδρέα Μπόμη

Ανδρέας Μπόμης: Την Κυριακή 16/12/2018 θα τελεστεί…

Οικογενειακός γιατρός: Τελειώνουν οι θέσεις εγγραφής στους περισσότερους γιατρούς

Εντονότερο γίνεται το πρόβλημα ανεύρεσης οικογενειακών γιατρών,…

Σε νέο ιστορικό χαμηλό η τουρκική λίρα

Σε νέο ιστορικό χαμηλό η τουρκική λίρα
ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Σε νέα χαμηλά υποχώρησε η τουρκική λίρα έναντι του δολαρίου, μετά τις ανακοινώσεις της κυβέρνησης Τραμπ ότι θέτει υπό εξέταση την αφορολόγητη πρόσβαση της Τουρκίας στην αμερικανική αγορά, μια κίνηση που θα μπορούσε να επηρεάσει τουρκικές εισαγωγές ύψους 1,66 δισ. δολ.

Η νέα εξέλιξη ήταν αποτέλεσμα της απόφασης της Άγκυρας να επιβάλει δασμούς - αντίποινα σε αμερικανικά προϊόντα ως απάντηση στους αμερικανικούς δασμούς σε χάλυβα και αλουμίνιο.

Σύμφωνα με  το Reuters, οι σχέσεις μεταξύ των δύο συμμάχων του ΝΑΤΟ έχουν επιδεινωθεί εξαιτίας διαφόρων παραγόντων. Από την πολιτική της Τουρκίας στη Συρία, ως τη δίκη του Αμερικανού πάστορα Αντριου Μπράνσον στην Τουρκία, με αποτέλεσμα το συνεχιζόμενο sell-off της λίρας που σήμερα άγγιξε το ιστορικό χαμηλό των 5,18 έναντι του δολαρίου.

Η λίρα Τουρκίας έχει χάσει το 1/4 της αξίας του φέτος, εξαιτίας και των ανησυχιών για την προσπάθεια Ερντογάν να ασκεί περισσότερο έλεγχο στη χάραξη νομισματικής πολιτικής από την Κεντρική Τράπεζα της Τουρκίας.

«Το καλύτερο στοίχημα τώρα είναι να περιμένουμε περαιτέρω αδυναμία στη λίρα» σημειώνει στο Reuters, ο Per Hammarlund, στρατηγός αναλυτής αναδυόμενων αγορών στη SEB. «Η χώρα πρέπει να κάνει περισσότερα για να στηρίξει το νόμισμά της, αλλά κατά την άποψή μου το sell-off θα συνεχιστεί και η λίρα θα σημειώσει περαιτέρω βουτιά», συμπληρώνει ο ίδιος.

PHOTO GALLERY