ΚΟΣΜΟΣ

Τραγωδία στο Κουσάντασι: Εννέα μετανάστες πνίγηκαν σε ναυάγιο σκάφους

Τραγωδία στο Κουσάντασι: Εννέα μετανάστες πνίγηκαν σε ναυάγιο σκάφους

Ναυάγιο | Ειδήσεις: Συνολικά εννέα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους το πρωί της Πέμπτης (09/08/2018), όταν σκάφος που μετέφερε μετανάστες, βυθίστηκε στ’ ανοιχτά των δυτικών ακτών, κοντά στο Κουσάντασι της Τουρκίας.

Σύμφωνα με τουρκικά ΜΜΕ που επικαλούνται πληροφορίες από την Ακτοφυλακή της γείτονος, από το σημείο όπου βυθίστηκε το σκάφος, περισυλλέγησαν συνολικά σώοι τέσσερις άνθρωποι.

Υπενθυμίζεται ότι από το 2015 τα παράλια της Τουρκίας είναι ένα από τα κύρια σημεία απ’ όπου έχει περάσει στην Ευρώπη, με ενδιάμεσο σταθμό την Ελλάδα, περισσότερο από ένα εκατομμύριο μετανάστες και πρόσφυγες.

Σημειώνεται, εξάλλου, ότι σύμφωνα με τα στοιχεία του ΟΗΕ οι αφίξεις της Μεσογείου στην Ευρωπαϊκή Ένωση, περιλαμβανομένων των προσφύγων που πραγματοποιούν το μεγαλύτερο και πιο επικίνδυνο θαλάσσιο ταξίδι από τη βόρεια Αφρική στην Ιταλία, έφθασαν τις 172.301 το 2017, έναντι 362.753 το 2016 και 1.015,078 το 2015.

Από την αρχή του 2018 έως και σήμερα, σύμφωνα με τα στοιχεία της τουρκικής Ακτοφυλακής, έχουν χάσει τη ζωή τους σε θαλάσσιες περιοχές των τουρκικών παραλίων συνολικά 54 μετανάστες και πρόσφυγες.

Διαβάστε επίσης: