ΚΟΣΜΟΣ

Φρικιαστική απάτη: Θησαύριζαν λιώνοντας με βάρη χέρια και πόδια ανθρώπων!

Φρικιαστική απάτη: Θησαύριζαν λιώνοντας με βάρη χέρια και πόδια ανθρώπων!

Δεν χωράει ανθρώπινος νους τη φρικιαστική κομπίνα που σκαρφίστηκαν Σικελοί μαφιόζοι προκειμένου να γεμίσουν τους τραπεζικούς λογαριασμούς τους.

Άνθρωποι της μαφίας έλιωναν με βάρη τα χέρια και τα πόδια ναρκομανών, αλκοολικών και άλλων ατόμων είχαν άμεση ανάγκη από χρήματα προκειμένου να εισπράττουν μεγάλα ποσά από ασφαλιστικές εταιρείες!

Σύμφωνα με την ιταλική αστυνομία, οι μαφιόζοι «διάλεγαν» αρχικά τα θύματά τους συνήθως σε σταθμούς τρένων, ανάμεσα σε ναρκομανείς, αλκοολικούς, και γενικότερα φτωχούς ή άτομα με ψυχολογικά προβλήματα, που θα έκαναν οτιδήποτε για μερικά ευρώ.

«Το δέλεαρ ήταν τα χρήματα», εξήγησε ο επικεφαλής της ομάδας που εξιχνίασε την υπόθεση.

Στη συνέχεια, με βάρη γυμναστηρίου, συνέθλιβαν τα άκρα τους και τους εμφάνιζαν ως δήθεν τραυματίες από τροχαία ατυχήματα.

Στο κύκλωμα, για το οποίο έχουν γίνει μέχρι στιγμής 11 συλλήψεις, φέρεται μάλιστα να συμμετείχε και τουλάχιστον μια νοσοκόμα από το Παλέρμο, η οποία εξασφάλιζε στους μαφιόζους αναισθητικά προκειμένου τα θύματα να μην πονούν τόσο.

Ειδεχθείς λεπτομέρειες μάλιστα από τη δράση τους, όπως αναφέρονται στο κατηγορητήριο, είδαν το φως της δημοσιότητας, επιτείνοντας την αίσθηση της φρίκης.

Οι μαφιόζοι ακινητοποιούσαν χέρια και πόδια ανάμεσα σε τσιμεντένιους λίθους και στη συνέχεια έριχναν πάνω τους τα βάρη 25 κιλών!

Ορισμένες, δε, φορές, όπως μεταδίδει το ιταλικό πρακτορείο ANSA, χρησιμοποιούσαν και πάγο προκειμένου να μουδιάσουν το σημείο που θα ακρωτηρίαζαν.

Στην κατοχή μάλιστα της Αστυνομίας έχουν περιέλθει και ηχογραφήσεις των ουρλιαχτών όσων ακρωτηριάζονταν σε σπίτια ή σε αποθήκες, οι οποίες αποτελούν και επιβαρυντικά στοιχεία εις βάρος των απάνθρωπων κακοποιών.

Όσοι δέχονταν ωστόσο να υποβληθούν στο φρικιαστικό ακρωτηριασμό λάμβαναν τελικά μόνο μερικές εκατοντάδες ευρώ, ενώ οι μαφιόζοι έβαζαν στην τσέπη τους εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ, εμφανίζοντας τους ακρωτηριασμένους ως θύματα τροχαίων ατυχημάτων.

Η σχετική έρευνα άρχισε τον Ιανουάριο του 2017 όταν εντοπίστηκε η σορός ενός Τυνήσιου ο οποίος, όπως προέκυψε, είχε πεθάνει από καρδιακή προσβολή αφού του έλιωσαν τα πόδια…

Σύμφωνα με το ιταλικό κανάλι SkyTG24, περίπου 70 άνθρωποι έχουν δεχθεί να χάσουν τα χέρια τους και τα πόδια τους, μετά τις υποσχέσεις των μαφιόζων, το ακριβές κέρδος των οποίων πάντως από την πρωτοφανή απάτη, δεν έχει διευκρινιστεί…