ΚΟΣΜΟΣ

Γάζα: Συμφωνία εκεχειρίας ανάμεσα σε Ισραήλ και Χαμάς

Γάζα: Συμφωνία εκεχειρίας ανάμεσα σε Ισραήλ και Χαμάς

Το Ισραήλ και η Χαμάς κατέληξαν σε συμφωνία κατάπαυσης του πυρός για τον τερματισμό της αναζωπύρωσης των εχθροπραξιών στα σύνορα της Λωρίδας της Γάζας με το Ισραήλ, δήλωσαν δύο Παλαιστίνιοι αξιωματούχοι.

Δεν υπήρχε πάντως άμεσο σχόλιο από Ισραηλινούς αξιωματούχους.

Ένας Παλαιστίνιος αξιωματούχος, με γνώση των συνομιλιών εκεχειρίας, που διεξάγονται με τη διαμεσολάβηση της Αιγύπτου, τόνισε ότι η εκεχειρία θα τεθεί σε ισχύ στις 23:45 ώρα Ελλάδας.

Υπενθυμίζεται ότι ισραηλινά πολεμικά αεροσκάφη έπληξαν περισσότερους από 150 στόχους στη Γάζα κατά τη διάρκεια της χθεσινής νύχτας, ενώ παλαιστινιακές ένοπλες οργανώσεις εκτόξευσαν ρουκέτες ενάντια στην ισραηλινή επικράτεια.

Ισραηλινά πολεμικά αεροσκάφη βομβάρδισαν κτίριο

Ισραηλινά πολεμικά αεροσκάφη βομβάρδισαν ένα πολυώροφο κτήριο στην πόλη της Γάζας, ανέφεραν οι κάτοικοι, λίγες ώρες μετά την εκτόξευση ρουκετών μεγάλου βεληνεκούς από παλαιστινιακές ένοπλες οργανώσεις ενάντια στην μεγαλύτερη σε πληθυσμό νότια πόλη του Ισραήλ.

Τουλάχιστον τέσσερις άνθρωποι τραυματίστηκαν στην αεροπορική επιδρομή, σύμφωνα με αξιωματούχοι υγείας.

Η έκρηξη ταρακούνησε κτήρια στην πόλη της Γάζας, καθώς σκόνη και γκρίζος καπνός κάλυψε τον αέρα, δήλωσε ένας αυτόπτης μάρτυρας του Reuters.