ΚΟΣΜΟΣ

«Έξαλλος» ο Τραμπ με τον Ερντογάν: «Δεν αποδείχθηκε καλός φίλος»

«Έξαλλος» ο Τραμπ με τον Ερντογάν: «Δεν αποδείχθηκε καλός φίλος»

«Δεν αποδείχθηκαν καλοί φίλοι» φέρεται να δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος,Ντόναλντ Τραμπ, αναφερόμενος στους Τούρκους κατά τη διάρκεια της συνεδρίασηςτου υπουργικού συμβουλίου σήμερα 16 Αυγούστου.

«Κρατούν έναν φοβερό Χριστιανό πάστορα εκεί. Είναι αθώος» συμπλήρωσε ο Τραμπ.

Επίσης, ο Ντόναλντ Τραμπ ανέφερε ότι οι ΗΠΑ βοήθησαν την Τουρκία σε ένα συναφές περιστατικό, ωστόσο ο σύμμαχος της Ουάσιγκτον στο ΝΑΤΟ δεν ανταπέδωσε τη χάρη.

«Θέλουν να έχουν υπό κράτηση τον θαυμάσιο πάστορά μας. Δεν είναι δίκαιο, δεν είναι σωστό» σημείωσε.

Μάλιστα, κατά τη διάρκεια του ίδιου υπουργικού συμβουλίου ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Στίβεν Μνούτσιν, προειδοποίησεότι οι ΗΠΑ θα επιβάλουν πρόσθετες κυρώσεις σε βάρος της Τουρκίας, εάν δεν απελευθερωθεί σύντομα ο Αμερικανός πάστορας Άντριου Μπράνσον.

«Έχουμε επιπλέον μέτρα, τα οποία σχεδιάζουμε να λάβουμε, εάν δεν τον αφήσουν σύντομα ελεύθερο» υπογράμμισε ο Μνούτσιν, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου υπό τον πρόεδρο .

Η τουρκική λίρα αμέσως κατέγραψε πτώση μετά τις δηλώσεις του Αμερικανού υπουργού Οικονομικών.

Ο Άντριου Μπράνσον, με καταγωγή από τη Βόρεια Καρολίνα, συνελήφθη τον Οκτώβριο του 2016 από τις τουρκικές αρχές. Κατηγορείται για κατασκοπεία και «τρομοκρατική» δραστηριότητα και έχει τεθεί σε κατ’ οίκον περιορισμό,