ΚΟΣΜΟΣ

«Όχι» στη στρατιωτική παρέλαση από τον Τραμπ

«Όχι» στη στρατιωτική παρέλαση από τον Τραμπ

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε σήμερα 17 Αυγούστου ότι ματαίωσε τη στρατιωτική παρέλαση που είχε προγραμματίσει για τον Νοέμβριο και ότι στις 11 Νοεμβρίου θα επισκεφθεί το Παρίσι για να παραστεί στις τελετές για τα 100 χρόνια από το τέλος του Πρώτου Παγκόσμιου Πολέμου.

Χθες Πέμπτη το αμερικανικό υπουργείο Άμυνας είχε ανακοινώσει πως ανέβαλε την παρέλαση για την επόμενη χρονιά, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

«Οι τοπικοί πολιτικοί που διοικούν (κακά) την Ουάσινγκτον οσφραίνονται το όφελος όταν υπάρχει. Οταν τους ζητήθηκε να μας δώσουν μία τιμή για την πραγματοποίηση μιας μεγάλης εορταστικής στρατιωτικής παρέλασης, ήθελαν ένα ποσό τόσο γελοία υψηλό που το ακύρωσα. Μην αφήνετε ποτέ κανέναν να σας πάρει όμηρο», έγραψε στο Twitter.

«Αντί γι΄αυτό, θα παραστώ στην μεγάλη παρέλαση που έχει προγραμματισθεί στην αεροπορική βάση Σεντ Αντριους (στο Μέριλαντ) σε άλλη ημερομηνία και θα πάω στην παρέλαση στο Παρίσι, για το εορτασμό του τέλους του Πολέμου στις 11 Νοεμβρίου», έγραψε.

«Ισως να κάνουμε κάτι του χρόνου στην Ουάσινγκτον όταν η τιμή θα έχει ΠΕΣΕΙ ΔΡΑΣΤΙΚΑ. Τώρα μπορούμε να αγοράσουμε λίγα ακόμη καταδιωκτικά αεροσκάφη!».