Είδηση-βόμβα: Τέλος η δωρεάν χειραποσκευή στα αεροπλάνα εταιρείας που δραστηριοποιείται στην Ελλάδα

Newsbomb

Είδηση-βόμβα: Τέλος η δωρεάν χειραποσκευή στα αεροπλάνα εταιρείας που δραστηριοποιείται στην Ελλάδα

Δείτε από πότε θα τεθεί σε ισχύ το νέο μέτρο

Η αεροπορική εταιρεία Ryanair ανακοίνωσε χθες 24 Αυγούστου ότι όλοι οι επιβάτες της θα πληρώνουν από την 1η Νοεμβρίου αν θέλουν να πάρουν μια χειραποσκευή στην καμπίνα του αεροπλάνου.

Μέχρι σήμερα οι επιβάτες μπορούσαν να πάρουν μαζί τους δωρεάν μια χειραποσκευή και επιπλέον μια μικρή τσάντα.

Ωστόσο η εταιρεία χαμηλού κόστους εξηγεί σε ανακοίνωση που εξέδωσε χθες το βράδυ ότι οι πελάτες της θα πληρώνουν εφεξής 6 ευρώ ανά άτομο και ανά ταξίδι για να έχουν το δικαίωμα να πάρουν μια χειραποσκευή στην καμπίνα του αεροπλάνου. Οι επιβάτες θα μπορούν αντ' αυτού να παραδώσουν την χειραποσκευή τους αυτή, αλλά και πάλι θα πληρώσουν, με κάθε αποσκευή να αποτιμάται στα 8 ευρώ όταν κάνουν την κράτηση, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Μετά την 1η Νοεμβρίου οι επιβάτες της Ryanair θα μπορούν να παίρνουν μαζί τους δωρεάν στο αεροπλάνο μόνον μια μικρή τσάντα, όπως μια τσάντα χειρός ή ένα μικρό σακίδιο πλάτης που θα μπορεί να τοποθετηθεί κάτω από το κάθισμά τους.

Η ιρλανδική εταιρεία εξήγησε ότι θέλει κατ' αυτόν τον τρόπο να μειώσει τις καθυστερήσεις στις επιβιβάσεις. Εδώ και μερικούς μήνες, η εταιρεία έπαιρνε δωρεάν ένα μέρος από τις χειραποσκευές που οι επιβάτες προέβλεπαν να πάρουν μαζί τους στο αεροπλάνο και τις παρέδιδαν για να αποθηκευτούν μαζί με τις άλλες αποσκευές, ενώ η Ryanair εξηγούσε ότι δεν διαθέτει αρκετό χώρο στην καμπίνα των αεροπλάνων της για να μπορεί να δεχθεί όλες τις χειραποσκευές.

Αλλά η πολιτική αυτή η οποία οδήγησε στην ανάγκη να τοποθετούνται ετικέτες σε έως και 120 βαλίτσες δωρεάν στις πύλες επιβίβασης είχε ως αποτέλεσμα καθυστερήσεις περίπου 25 λεπτών, εξήγησε η εταιρεία. Για να δοθεί τέλος σε αυτό το πρόβλημα, η Ryanair αποφάσισε από τον Νοέμβριο να μην γίνεται πια τοποθέτηση ετικετών δωρεάν σε αποσκευές στην πύλη επιβίβασης.

Η Ryanair επέτρεπε στους πελάτες της να παίρνουν μαζί τους στο αεροπλάνο δωρεάν μια χειραποσκευή και μια μικρή τσάντα από το 2013.

Ό,τι συμβαίνει, σκάει και στο Instagram! Ακολούθησέ μας!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

DPG NETWORK

TOP ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2019 Newsbomb.gr - All rights reserved