ΚΟΣΜΟΣ

Ινδία: Αρκετοί εγκλωβισμένοι μετά από κατάρρευση τετραώροφου κτηρίου

Ινδία: Αρκετοί εγκλωβισμένοι μετά από κατάρρευση τετραώροφου κτηρίου

Τουλάχιστον 10 άνθρωποι εκφράζονται φόβοι ότι παγιδεύτηκαν στα συντρίμμια τετραώροφου κτηρίου που κατέρρευσε την Κυριακή (26/8) στο δυτικό κρατίδιο Γκουτζάρατ της Ινδίας, γνωστοποίησε η αστυνομία.

Το κτήριο που κατέρρευσε βρισκόταν στην περιοχή Οντάβ της Αχμενταμπάντ, 27 χιλιόμετρα νότια της Γκαντιναγκάρ, της πρωτεύουσας του Γκουτζάρατ.

«Δεν έχουν αναφερθεί θύματα μέχρι στιγμής, αλλά υπάρχουν φόβοι πως 10 άνθρωποι είναι παγιδευμένοι», δήλωσε αξιωματικός της αστυνομίας.

Μετά την κατάρρευση του κτηρίου, οι αρχές έστειλαν εσπευσμένα αστυνομικούς και πυροσβέστες στο σημείο. Σύμφωνα με τον αξιωματικό της αστυνομίας, βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη «επιχείρηση διάσωσης» και ήδη έφθασαν επιτόπου μηχανήματα έργου «για να απομακρύνουν τα συντρίμμια».

Κατά τις αρχές, το κτήριο είχε ήδη χαρακτηριστεί ανασφαλές από τον δήμο και οι ένοικοί του είχαν λάβει ειδοποιήσεις να το εγκαταλείψουν. «Οι περισσότερες οικογένειες είχαν φύγει από τα διαμερίσματά τους, μόνο τρεις ή τέσσερις απέμεναν, που τώρα εκφράζονται φόβοι ότι έχουν παγιδευτεί», δήλωσε ο δήμαρχος Μπιτζάλ Πατέλ σε ΜΜΕ.

Τα θανατηφόρα δυστυχήματα εξαιτίας της επικινδυνότητας υποδομών και κτηρίων, ανεξαρτήτως του εάν έχουν κατασκευαστεί παλιότερα ή πρόσφατα, είναι συχνά στην Ινδία. Ειδικοί αποδίδουν το πρόβλημα στη χαλαρή επιβολή του κτιριοδομικού κανονισμού και τη διαφθορά. Σε πολλές περιπτώσεις χρησιμοποιούνται υλικά κακής ποιότητας, η επίβλεψη των έργων είναι ανεπαρκής και η εργασιακή ασφάλεια παραβλέπεται.