ΚΟΣΜΟΣ

Παίρνει τα «πάνω» της η Γκίλαρντ

Παίρνει τα «πάνω» της η Γκίλαρντ

Μειώνει τη διαφορά της με την αντιπολίτευση η κυβέρνηση της Τζούλια Γκίλαρντ στην Αυστραλία, σύμφωνα με τα στοιχεία της πρόσφατης δημοσκόπησης που διεξήγαγε ο οργανισμός Newspoll, για λογαριασμό της εφημερίδας «The Australian».

Σύμφωνα με την τελευταία σφυγμομέτρηση, το Εργατικό Κόμμα αύξησε την εκλογική του δύναμη κατά 3 ποσοστιαίες μονάδες.

Πιο συγκεκριμένα, στους σταυρούς πρώτης προτιμήσεις η κυβέρνηση έλαβε το 32% των ψήφων σε σχέση με το 29% που είχε λάβει πριν δύο βδομάδες, ενώ το ποσοστό της αντιπολίτευσης μειώθηκε κατά μία ποσοστιαία μονάδα, από το 45 στο 44%. Κατά 3 ποσοστιαίες μονάδες μειώθηκε και η δύναμη του κόμματος των Πράσινων που έλαβαν το 12% των ψήφων.

Μετά την καταμέτρηση και των σταυρών δεύτερης προτίμησης ο Συνασπισμός των συντηρητικών κομμάτων έλαβε το 53% των ψήφων και το Εργατικό Κόμμα το 47%.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις αρκετών αναλυτών, στην ανάκαμψη της κυβέρνησης Γκίλαρντ συνέβαλε το γεγονός ότι η κυβέρνηση κατάφερε να αναδείξει την αρνητική θέση που κρατά τους τελευταίους μήνες ο αρχηγός της αντιπολίτευσης, Τόνι Αμποτ, ο οποίος και στρέφεται αδιακρίτως εναντίον όλων των πρωτοβουλιών και των νομοσχεδίων, που καταθέτει η κυβέρνηση στο Κοινοβούλιο.

Η στάση αυτή της αντιπολίτευσης έδωσε την ευκαιρία στην κυβέρνηση Γκίλαρντ να μειώσει τη διαφορά με την αντιπολίτευση η οποία και δείχνει, ότι έχει αρχίσει να χάνει επαφή με τους ψηφοφόρους.