«Θα σας καταστρέψουμε αν επιτεθείτε»

«Θα σας καταστρέψουμε αν επιτεθείτε»

Με «καταστροφή» απείλησε σήμερα το Ισραήλ ο αναπληρωτής αρχηγός του επιτελείου των ιρανικών ενόπλων δυνάμεων, ο στρατηγός Μασούντ Τζαζαγερί, αν επιτεθεί στις ιρανικές πυρηνικές εγκαταστάσεις, προσθέτοντας πως η ιρανική απάντηση «δεν θα περιοριστεί στη Μέση Ανατολή» .

 

«Το ισραηλινό πυρηνικό κέντρο της Ντιμόνα είναι η εγκατάσταση που μπορούμε ευκολότερα να βάλουμε στόχο και έχουμε ακόμη μεγαλύτερες δυνατότητες. Στην παραμικρή ενέργεια του Ισραήλ (εναντίον του Ιράν), θα δούμε την καταστροφή του», προειδοποίησε ο στρατηγός Τζαζαγερί, τον οποίο επικαλείται το αραβόφωνο ιρανικό τηλεοπτικό δίκτυο Αλ-Άλαμ.

«Η απάντησή μας σε μια επίθεση δεν θα περιοριστεί στη Μέση Ανατολή, έχουμε έτοιμα σχέδια για να αντιδράσουμε», δήλωσε επίσης ο στρατηγός Τζαζαγερί χωρίς να προχωρήσει σε διευκρινίσεις.

Στο μεταξύ, έκθεση της Διεθνούς Επιτροπής Πυρηνικής Ενέργειας (IAEA) δείχνει πως το Ιράν έχει αρχίσει να μεταφέρει πυρηνικό υλικό σε μια υπόγεια εγκατάσταση για να πραγματοποιήσει ευαίσθητες ατομικές δραστηριότητες, μια εξέλιξη που θεωρείται πιθανό ότι θα ενισχύσει τις υποψίες των Δυτικών ότι η Τεχεράνη προσπαθεί να κατασκευάσει ένα πυρηνικό όπλο.

Αναφέρει επίσης πως το Ιράν συνέχισε να αποθηκεύει ουράνιο χαμηλού βαθμού εμπλουτισμού και μια «δεξαμενή σκέψης» με έδρα την Ουάσινγκτον και ανακοίνωσε πως η χώρα έχει αρκετό υλικό για τέσσερις πυρηνικές κεφαλές, εφόσον εμπλουτίσει περαιτέρω το ουράνιο αυτό.