ΚΟΣΜΟΣ

60 χρόνια Μάικλ Τζάκσον: Πώς τον τίμησαν συγγενείς και φίλοι (vid)

60 χρόνια Μάικλ Τζάκσον: Πώς τον τίμησαν συγγενείς και φίλοι (vid)

O βασιλιάς της ποπ θα ήταν σήμερα 60 ετών!

Εννιά χρόνια μετά τον θάνατο του «βασιλιά της ποπ» τα παιδιά, τα αδέλφια και οι θαυμαστές του Μάικλ Τζάκσον συγκεντρώθηκαν για να κηρύξουν την έναρξη μιας δημοπρασίας για φιλανθρωπικούς σκοπούς, να παραλάβουν ένα μεταθανάτιο βραβείο και να θυμηθούν όλοι μαζί τον καλλιτέχνη που σαν σήμερα θα γιόρταζε τα 60ά γενέθλιά του.

Τα παιδιά του, Πάρις και Πρινς Τζάκσον, τα αδέλφια του Τίτο και Τζάκι, ο τραγουδιστής Άσερ και 1.500 καλεσμένοι τους συγκεντρώθηκαν στο Λας Βέγκας για να παρακολουθήσουν την παράσταση One του φημισμένου Cirque du Soleil. Η παράσταση αυτή βασίζεται στη μουσική από τον δίσκο Thriller του Τζάκσον.

Ο Μάικλ Τζάκσον άφησε την τελευταία του πνοή στο Λος Άντζελες τον Ιούνιο του 2009 από υπερβολική δόση ενός ισχυρού αναισθητικού φαρμάκου που λάμβανε για να μπορέσει να κοιμηθεί. Ο γιατρός του, Κόνραντ Μάρεϊ, εξέτισε ποινή φυλάκισης δύο ετών επειδή προκάλεσε τον θάνατό του από αμέλεια.

Η Πάρις, 20 ετών και ο Πρινς, 21, παρέλαβαν το Βραβείο του Ιδρύματος Ελίζαμπεθ Τέιλορ για την αντιμετώπιση του AIDS. Η Τέιλορ, που πέθανε το 2011, ήταν στενή φίλη του τραγουδιστή ενώ η Πάρις σήμερα είναι πρέσβειρα του Ιδρύματος.

«Είναι προνόμιο και τιμή να βρίσκομαι εδώ για κάτι για το οποίο ο πατέρας μου μαχόταν με τόσο πάθος» είπε ο Πρινς Τζάκσον.

Τα παιδιά του Μάικλ Τζάκσον κήρυξαν επίσης την έναρξη της δημοπρασίας για ένα ζευγάρι αθλητικά παπούτσια διακοσμημένο με ρουμπίνια και διαμάντια το οποίο εκτιμάται ότι θα πιάσει πάνω από 50.000 δολάρια τον Νοέμβριο, όταν θα πουληθεί. Τα χρήματα αυτά θα δοθούν στο Ίδρυμα Ελίζαμπεθ Τέιλορ, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Δείτε το βίντεο!