ΚΟΣΜΟΣ

Στην «καρδιά» των επεισοδίων που συγκλονίζουν τη Γερμανία η Μέρκελ

Στην «καρδιά» των επεισοδίων που συγκλονίζουν τη Γερμανία η Μέρκελ

Συνεχίζονται για δέκα ημέρες οι ταραχές στη γερμανική πόληΚέμνιτς

Η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ θα επισκεφθεί το Κέμνιτς, την πόλη της Σαξονίας που συγκλονίζεται εδώ και δέκα ημέρες από την ακροδεξιά βία, με αφορμή τη δολοφονία ενός 35χρονου Γερμανού από δύο πρόσφυγες, ανακοίνωσε σήμερα ο δήμος.

Μέχρι στιγμής δεν έχει οριστεί η ημερομηνία της επίσκεψης της Μέρκελ, η οποία επικρίνεται έντονα τις τελευταίες ημέρες επειδή δεν αντέδρασε άμεσα στις ταραχές και τις βιαιοπραγίες.

Σύμφωνα με μια εκπρόσωπο της πόλης του Κέμνιτς, η καγκελάριος πρότεινε η ίδια, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τη δήμαρχο Μπάρμπαρα Λούντβιχ, να πάει στην πόλη και η τελευταία «αποδέχτηκε με χαρά την πρόταση».

Ένας Ιρακινός και ένας Σύρος έχουν συλληφθεί ως ύποπτοι.

Η αστυνομία αναζητά και έναν τρίτο άνδρα, έναν 22χρονο Ιρακινό και προσπαθώντας να συλλέξει πληροφορίες για αυτόν, έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα τη φωτογραφία του. Οι Αρχές προειδοποίησαν μάλιστα ότι μπορεί να είναι οπλισμένος και επικίνδυνος.

«Δεν θέλουμε οι συζητήσεις για το Brexit να αποτύχουν»

Η Γερμανία και οι εταίροι της στην Ευρωπαϊκή Ένωση επενδύουν όλη τους την ενέργεια για την διασφάλιση μιας συμφωνίας με την Βρετανία για την έξοδό της από το μπλοκ, δήλωσε η καγκελάριος Μέρκελ, σημειώνοντας ωστόσο ότι δεν υπάρχει καμία εγγύηση ότι θα επιτευχθεί μια συμφωνία.

«Δεν θέλουμε οι συζητήσεις να αποτύχουν. Θα δώσουμε όλη μας τη δύναμη και τη δημιουργικότητα για να εξασφαλίσουμε την επίτευξη μιας συμφωνίας», τόνισε η Μέρκελ σε μια ομιλία της σε ένα οικονομικό συνέδριο στην Φρανκφρούρτη.

«Δεν θέλουμε αυτές οι διαπραγματεύσεις να καταρρεύσουν. Αλλά παράλληλα δεν μπορούμε να το αποκλείσουμε αυτό εντελώς, επειδή ακόμη δεν έχουμε κάποιο αποτέλεσμα».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ