ΚΟΣΜΟΣ

Τυφώνας - «τέρας: Ο Φλόρενς έτοιμος να «ισοπεδώσει» την Καρολίνα

Τυφώνας - «τέρας: Ο Φλόρενς έτοιμος να «ισοπεδώσει» την Καρολίνα

Ενίσχυση του τυφώνα Φλόρενς αναμένουν οι μετεωρολόγοι στις ΗΠΑ, ενώ ήδη θεωρείται ο ισχυρότερος που έχει απειλήσει τις πολιτείες Βόρεια και Νότια Καρολίνα εδώ και τρεις δεκαετίες.

Οι αμερικανικές αρχές έδωσαν εντολή σε 1,5 εκατομμύριο κατοίκους να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους κατά μήκος της ακτής του Ατλαντικού στις ΗΠΑ

Με ταχύτητα που φθάνει τα 220 χλμ. την ώρα, η Φλόρενς αναμένεται να ενισχυθεί περαιτέρω πριν φθάσει στην ξηρά την Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου, το πιθανότερο στη νοτιοανατολική Βόρεια Καρολίνα κοντά στα σύνορα με τη Νότια Καρολίνα, ανέφερε το Εθνικό Κέντρο Τυφώνων στο Μαϊάμι.

(Προετοιμασίες κατοίκων)

Η Φλόρενς αναμένεται να μετατραπεί σε έναν «εξαιρετικά επικίνδυνο μεγάλο τυφώνα» στη διάρκεια της νύχτας της Πέμπτης, ανέφερε σε δελτίο του το κέντρο τυφώνων.

Ο κυβερνήτης της Βιρτζίνια Ράλφ Νόρθαμ εξέδωσε εντολή εκκένωσης για περίπου 245.000 κατοίκους στις παράκτιες περιοχές που κινδυνεύουν με πλημμύρες αρχής γενομένης από τις 8.00 π.μ. τοπική ώρα και ο κυβερνήτης της Νότιας Καρολίνας Χένρι ΜακΜάστερ εξέδωσε εντολή εκκένωσης για περισσότερους από ένα εκατομμύριο κατοίκους κατά μήκος της ακτογραμμής της πολιτείας αρχής γενομένης από σήμερα το μεσημέρι (τοπική ώρα), σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Τουλάχιστον άλλοι 250.000 άνθρωποι αναμένεται να απομακρυνθούν από το Άουτερ Μπανκς στη Βόρεια Καρολίνα σήμερα μετά τους 50.000 που έλαβαν εντολή εκκένωσης χθες από το νησιά Χατέρας και Όκρακοκ.

Οι κυβερνήτες της Βόρειας Καρολίνας, της Νότιας Καρολίνας, της Βιρτζίνια και του Μέριλαντ έχουν κηρύξει τις περιοχές σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.