Κατηγορίες για αμφιλεγόμενη χρηματοδότηση κομμάτων στην Αίγυπτο

Κατηγορίες για αμφιλεγόμενη χρηματοδότηση κομμάτων στην Αίγυπτο

Έρευνα διεξάγουν αρχές της Αιγύπτου μετά τους ισχυρισμούς ότι υπάρχει «αμφιλεγόμενη χρηματοδότηση» που παροχετεύεται σε ορισμένα πολιτικά κόμματα τα οποία συμμετέχουν στις βουλευτικές εκλογές του Νοεμβρίου, αποκάλυψε ο επικεφαλής της επιτροπής η οποία επιβλέπει την διαδικασία.

 

«Τις τελευταίες ημέρες, οι υπηρεσίες επιτήρησης έχουν αποκαλύψει ότι προσφέρθηκε αμφιλεγόμενη χρηματοδότηση σε ορισμένες παρατάξεις για τις προεκλογικές τους εκστρατείες», είπε ο επικεφαλής της ανεξάρτητης Ανώτερης Εκλογικής Επιτροπής, Άμπντελ Μόεζ Ιμπραχίμ, στην εφημερίδα Αλ Αχράμ.

Δεν κατονόμασε τα κόμματα που φέρονται να έλαβαν τα κεφάλαια ούτε ανέφερε ποιοι είναι οι χρηματοδότες. Περιορίστηκε να δηλώσει ότι το πόρισμα της έρευνας για το θέμα αυτό θα δοθεί στην δημοσιότητα όταν η έρευνα ολοκληρωθεί.

Πάνω από 11.000 υποψήφιοι συμμετέχουν στις εκλογές για την ανάδειξη των 498 μελών της αιγυπτιακής βουλής, που θα διεξαχθούν σε τρεις γύρους και είναι προγραμματισμένο να αρχίσουν την 28η Νοεμβρίου. Η προεκλογική εκστρατεία λήγει την 26η Νοεμβρίου.

Πρόκειται για τις πρώτες εκλογές στην Αίγυπτο μετά τη λαϊκή εξέγερση η οποία ανέτρεψε τον πρώην πρόεδρο Χόσνι Μουμπάρακ το Φεβρουάριο.