ΚΟΣΜΟΣ

Κακός χαμός στην Τουρκία: Η τουρκική οικονομία καταρρέει και ο Ερντογάν πήρε «ιπτάμενο παλάτι»

Κακός χαμός στην Τουρκία: Η τουρκική οικονομία καταρρέει και ο Ερντογάν πήρε «ιπτάμενο παλάτι»

Την ώρα που η τουρκική οικονομίακαταρρέει, οι επενδυτές εγκαταλείπουν τη χώρα και οι πολίτες σφίγγουν το ζωνάρι ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν, αποκτά «ιπτάμενο παλάτι»

Ο πρόεδρος της Τουρκίας, απέκτησε από το Κατάρ ένα αεροσκάφος 747-8 σε έκδοση VIP, όπως μεταδίδουν τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

Στο πολυτελές τζετ υπάρχουν 7 υπνοδωμάτια, 2 μεγάλα σαλόνια, αίθουσες συσκέψεων, ακόμη κι ένα μικρό νοσοκομείο. Το αεροσκάφος διέθετε 463 θέσεις επιβατών αλλά μετά από μετατροπές τώρα διαθέτει 76 θέσεις μόνο για VIP καλεσμένους και 18 μέλη πλήρωμα. Η τιμή του αγγίζει τα 400 εκατομμύρια δολάρια.

Την ίδια στιγμή, «άστραψε και βρόντηξε» ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην Τουρκία, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, κατά του Προέδρου Ερντογάν.

«Ερντογάν, ποιανού είναι αυτό το αεροπλάνο; Αν το αγόρασες, είναι μεγάλη ντροπή. Αν είναι μεταχειρισμένο και σου το χάρισαν, είναι ακόμη μεγαλύτερη ντροπή», είπε ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου αναφερόμενος στο πολυτελές αεροπλάνο του εμίρη του Κατάρ.

«Κανένας δεν έχει δικαίωμα να παίζει με τη τιμή της Τουρκίας. Ο Πρόεδρος της Τουρκικής Δημοκρατίας δεν κάνει βόλτες με αεροπλάνα που του έχουν δωρίσει. Απαιτώ μία απάντηση στο όνομα των 81 εκατ. πολιτών!», τόνισε ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, ο οποίος κάλεσε τον Ταγίπ Ερντογάν να παραιτηθεί για την οικονομική κρίση που βιώνει η χώρα.

Δείτε το βίντεο: