ΚΟΣΜΟΣ

Δραματικές εξελίξεις - Οργή Ρωσίας κατά Ισραήλ: Ρίξατε το αεροπλάνο μας, θα απαντήσουμε αναλόγως

Δραματικές εξελίξεις - Οργή Ρωσίας κατά Ισραήλ: Ρίξατε το αεροπλάνο μας, θα απαντήσουμε αναλόγως

Ρωσία | Ισραήλ: Μυρίζει «μπαρούτι» στη ανατολική Μεσόγειο μετά τη συντριβή ρωσικού αεροσκάφους κοντά στην Λαττάκεια της Συρίας – Ευθύνες στην Ιερουσαλήμ επιρρίπτει η Μόσχα, λέγοντας ευθέως πως σκότωσε τους στρατιώτες της

Σε έντονο διπλωματικό διάβημα προς την κυβέρνηση του Ισραηλινού πρωθυπουργού, Μπενιαμίν Νετανιάχου, προέβη την Τρίτη (18/09/2018) η Ρωσία, επιρρίπτοντας άμεσα ευθύνες στην Ιερουσαλήμ για τη συντριβή του ρωσικού κατασκοπευτικού αεροσκάφους Ιllyushin (Il-20) ανοικτά της πόλης Λαττάκεια, στις ακτές της Συρίας.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τα διεθνή ΜΜΕ, και τα 15 μέλη του πληρώματος του αεροσκάφους σκοτώθηκαν κατά την πτώση του.
«Η ευθύνη για την απώλεια ανθρωπίνων ζωών βαραίνει εξ ολοκλήρου την ισραηλινή πλευρά», ανέφεραν πηγές του ρωσικού ΥΠΕΞ στο δίκτυο Russia Today.

Η ρωσική πλευρά επιμένει πως το Ισραήλ, σκοπίμως δημιούργησε μια επικίνδυνη κατάσταση στην Λαττάκεια κοντά στην οποία βρίσκεται η ρωσική αεροπορική βάση, όπου επρόκειτο να προσγειωθεί το αεροσκάφος Il-20.

Κατά τη Μόσχα, οι Ισραηλινοί ενημέρωσαν για τις επιθέσεις μόλις ένα λεπτό πριν τις εξαπολύσουν. Ωστόσο, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας δείχνει να συντάσσεται εν μέρει με τους ισχυρισμούς των ΗΠΑ ότι ο συριακός στρατός κατέρριψε κατά λάθος το ρωσικό κατασκοπευτικό αεροσκάφος.

Ειδικότερα, η Ουάσινγκτον είχε κάνει λόγο για κατάρριψη του κατασκοπευτικού αεροσκάφους Il-20 από πυρά της συριακής αντιαεροπορικής άμυνας

Νωρίτερα, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανέφερε ότι το αεροσκάφος είχε εξαφανιστεί από τα ραντάρ, ενώ πετούσε πάνω από τη Συρία, την στιγμή που ισραηλινές και γαλλικές δυνάμεις εξαπέλυαν επιθέσεις σε στόχους στη Συρία.

Διαβάστε επίσης: