ΚΟΣΜΟΣ

Ιρλανδία: Δύο νεκροί από την καταιγίδα Αλί (vids)

Ιρλανδία: Δύο νεκροί από την καταιγίδα Αλί (vids)

H ταχύτητα των ανέμων φτάνει μέχρι και τα 100χλμ την ώρα.

Η καταιγίδα Άλι, που έπληξε σήμερα τη νήσο της Ιρλανδίας, στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 2 ανθρώπους, μια Ελβετίδα τουρίστρια το τροχόσπιτο της οποίας παρασύρθηκε από τους ισχυρούς ανέμους και ενός 20χρονου άνδρα που σκοτώθηκε από την πτώση ενός δένδρου σε πάρκο όπου εργαζόταν στη Βόρεια Ιρλανδία.

Άλλος ένας άνδρας ηλικίας 40 ετών επίσης τραυματίστηκε.

Στο δυτικό τμήμα της Δημοκρατίας της Ιρλανδίας, ένα τροχόσπιτο παρασύρθηκε από τον αέρα και έπεσε στον γκρεμό καταλήγοντας στην παραλία του Κλάνταγκνταφ, κοντά στο Κλάιφντεν. Οι αστυνομικοί βρήκαν στην ακτή το πτώμα της ενοίκου του, μιας τουρίστριας, περίπου 50 ετών, από την Ελβετία.

Η καταιγίδα που συνοδεύεται από ισχυρότατους ανέμους και πλήττει την Ιρλανδία, τη Βόρεια Ιρλανδία και τη Σκωτία, έχει προκαλέσει πλήθος προβλημάτων.

Τουλάχιστον 55.000 σπίτια και επιχειρήσεις να έχουν μείνει χωρίς ρεύμα, ενώ δέντρα έχουν πέσει στους δρόμους, προκαλώντας προβλήματα στη διέλευση των οχημάτων.

Ο πρόεδρος της Ιρλανδίας Μάικλ Χίγκινς εξέφρασε τη «βαθιά θλίψη του» για την τραγωδία και κάλεσε τον πληθυσμό να βρίσκεται σε επιφυλακή, με μήνυμά του στο Twitter.

Η ισχύς της καταιγίδας αναμένεται να ενταθεί καθώς κατευθύνεται προς τη βόρεια Αγγλία και την Ουαλία.