ΚΟΣΜΟΣ

«Ερντογάν δεν είσαι ευπρόσδεκτός»: Ξεκίνησαν οι διαδηλώσεις πριν καν επισκεφτεί τη Γερμανία (Pics)

«Ερντογάν δεν είσαι ευπρόσδεκτός»: Ξεκίνησαν οι διαδηλώσεις πριν καν επισκεφτεί τη Γερμανία (Pics)

Η προγραμματισμένη επίσκεψη του προέδρου της ΤουρκίαςΡετζέπ Ταγίπ Ερντογάντην ερχόμενη εβδομάδα στη Γερμανία προκαλεί ήδη αντιδράσεις ημέρες πριν από την άφιξή του επικεφαλής του τουρκικού κράτους στη χώρα, όπου πραγματοποιήθηκαν σήμερα 22 Σεπτεμβρίου διαδηλώσεις σε διάφορες πόλεις.

Μερικές εκατοντάδες άνθρωποι συμμετείχαν στις κινητοποιήσεις στη γερμανική πρωτεύουσα, το Βερολίνο, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της αστυνομίας. Οι διαδηλωτές κρατούσαν πλακάτ όπου αναγραφόταν το σύνθημα «Ερντογάν δεν είσαι ευπρόσδεκτος». Τις πορείες οργάνωσε ένας συνασπισμός οργανώσεων κατά του Τούρκου προέδρου, μεταξύ αυτών και μιας κουρδικής ένωσης, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Σε άλλες πόλεις στη δυτική Γερμανία, διαδηλωτές, με τον αριθμό τους να κυμαίνεται μεταξύ 80 και 200 κατέβηκαν στους δρόμους.

Μαζικές κινητοποιήσεις έχουν προγραμματιστεί για την επόμενη Παρασκευή και Σάββατο στο Βερολίνο και στην Κολωνία κατά της επίσκεψης Ερντογάν, με τους διαδηλωτές να αναμένουν τουλάχιστον 10.000 ανθρώπους σε κάθε μία από τις διαδηλώσεις. Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν φθάνει στο Βερολίνο την προσεχή Πέμπτη και θα επισκεφθεί την Κολωνία το Σάββατο.