ΚΟΣΜΟΣ

ΗΑΕ: Ξεκινούν απεργία πείνας φυλακισμένοι ακτιβιστές

ΗΑΕ: Ξεκινούν απεργία πείνας φυλακισμένοι ακτιβιστές

Απεργία πείνας σχεδιάζουν να ξεκινήσουν πέντε ακτιβιστές που είναι φυλακισμένοι στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα με την κατηγορία ότι προσέβαλαν τον πρόεδρο, υποστηρίζοντας ότι τους κακομεταχειρίζονται στην φυλακή καθώς και ότι είχαν μία άδικη δίκη.


Συγκεκριμένα θα ξεκινήσουν την Κυριακή και θα τη συνεχίσουν μέχρι οι αρχές να τους απελευθερώσουν, όπως ανέφεραν οι ακτιβιστές που αξιώνουν εκδημοκρατισμό στα ΗΑΕ.

Σημειωτέον ανάμεσα στους φυλακισμένους βρίσκεται ο μπλόγκερ Άχμεντ Μανσούρ, ο οποίος ζήτησε την εφαρμογή μεταρρυθμίσεων στο κράτος και ο καθηγητής οικονομικών Νάσερ μπιν Γκάιθ, ένας από τους πιο γνωστούς ακαδημαϊκούς της χώρας.

Οι τρεις άλλοι, ο Φαχάντ Σαλίμ Νταλκ, ο Άχμεντ Αμπντούλ Χαλέκ και ο Χάσαν Αλι αλ Χαμίς είναι ακτιβιστές που εκφράζονται μέσω Διαδικτύου.

«Είμαστε αναγκασμένοι να ανακοινώσουμε μία απεργία πείνας χωρίς χρονικό όριο. Μέχρι αυτή η άδικη δίκη να απορριφθεί και να αφεθούμε ελεύθεροι χωρίς περιορισμούς, χωρίς όρους ή με τη χορήγηση αμνηστίας επειδή δεν διαπράξαμε κάποιο έγκλημα και δεν παραβιάσαμε το εθνικό ή διεθνές δίκαιο» ανέφερε η ανακοίνωση των πέντε ακτιβιστών, που δημοσιεύθηκε από το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.