ΚΟΣΜΟΣ

Απίστευτο: Δείτε ποια χώρα πουλάει… βουβάλια για να σώσει την οικονομία της

Απίστευτο: Δείτε ποια χώρα πουλάει… βουβάλια για να σώσει την οικονομία της

Η οικονομική κρίση και η συνακόλουθη λιτότητας αναγκάζουν μια ολόκληρη χώρα να προβεί σε μια κίνηση απελπισίας.

Ο λόγος για το Πακιστάν, η κυβέρνηση του οποίου έβγαλε στο «σφυρί» οκτώ βουβάλια, ιδιοκτησίας της, στο πλαίσιο των μέτρων λιτότητας, που πρόσφατα επέβαλε ο νέος πρωθυπουργός της χώρας, ο πρώην πρωταθλητής του κρίκετ Ίμραν Χαν.

Δεκάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν στους κήπους της πρωθυπουργικής κατοικίας, όπου παρουσιάστηκαν τα ζώα, μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο. Η πώληση των οκτώ βοοειδών γέμισε τα κρατικά ταμεία με σχεδόν 2,3 εκατομμύρια ρουπίες (περίπου 16.000 ευρώ).

«Η δημοπρασία δεν εξελίχθηκε απλά καλά. Εξελίχθηκε πολύ, πολύ καλά» δήλωσε με ικανοποίηση ο Τζαβαΐντ Ικμπάλ, ο αξιωματούχος που επέβλεψε την όλη διαδικασία.

Την ώρα που ο υπεύθυνος φώναζε τα ποσά προς το πλήθος των υποψηφίων αγοραστών, τα μαύρα βουβάλια, που ήταν δεμένα σε δέντρα, απολάμβαναν το πρωθυπουργικό γκαζόν.

Τα ζώα ήρθαν στην κατοχή του πρώην πρωθυπουργού Ναουάζ Σαρίφ, που κυβέρνησε τη χώρα το διάστημα 2013-2017.

«Αγόρασα ένα βουβάλι έναντι 300.000 ρουπιών (περίπου 2.100 ευρώ), στην τριπλάσια τιμή σε σχέση με εκείνη της αγοράς. Όμως είμαι ευτυχής, διότι πρόκειται για ένα αναμνηστικό που συνδέεται με τον ηγέτη μου Ναουάζ Σαρίφ», είπε ένας υποστηρικτής του, ο Μαλίκ Ταγίμπ Ναουάζ, στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Πριν από 10 ημέρες, η κυβέρνηση πούλησε δεκάδες αυτοκίνητα του κυβερνητικού στόλου σε μια πρώτη δημοπρασία που έγινε στο πλαίσιο των μέτρων στήριξης της οικονομίας της χώρας.

Διαβάστε επίσης:

Κλειστά όλα τα σχολεία την Παρασκευή (28/09) στην Αττική - Συναγερμός για την κακοκαιρία