ΚΟΣΜΟΣ

Σε αστυνομικό θρίλερ εξελίσσεται η μυστηριώδης εξαφάνιση του αρχηγού της Interpol

Σε αστυνομικό θρίλερ εξελίσσεται η μυστηριώδης εξαφάνιση του αρχηγού της Interpol

Η Interpol ανακοίνωσε σήμερα 5 Οκτωβρίου ότι γνωρίζει τις αναφορές για την «υποτιθέμενη εξαφάνιση» του προέδρου της, του Μενγκ Χονγκγουέι και ότι πρόκειται για ένα ζήτημα που αφορά τις αρμόδιες Αρχές στη Γαλλία και την Κίνα, αποφεύγοντας να επιβεβαιώσει το περιστατικό.Η κινεζική εφημερίδα South China Morning Post, ωστόσο, δίνει μια ανησυχητική διάσταση στην υπόθεση, καθώς επικαλείται αστυνομικές πηγές που αναφέρουν ότι ο πρόεδρος της Interpol βρίσκεται στο επίκεντρο αστυνομικής έρευνας.

Η εν λόγω πηγή αναφέρει ότι ο 64χρονος προσήχθη από τις Αρχές μόλις πάτησε το πόδι του στην Κίνα την περασμένη εβδομάδα και πως ανακρίνεται. Μέχρι στιγμής, παραμένει ασαφές για ποιους λόγους οι κινεζικές αρχές διερευνούν τη δράση του και πού κρατείται.

Η γαλλική αστυνομία ξεκίνησε έρευνα έπειτα από την καταγγελία της συζύγου του Μενγκ για την εξαφάνισή του, όπως δήλωσαν σήμερα αστυνομικές πηγές.

Η σύζυγος του Μενγκ, η οποία ζει στη Λυόν, όπου και εδρεύει η Interpol, επικοινώνησε με την αστυνομία, καθώς δεν είχε νέα του από τις 29 Σεπτεμβρίου που ταξίδεψε στη γενέτειρά του Κίνα, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές.

«Είναι ένα ζήτημα για τις αρμόδιες Αρχές στη Γαλλία και την Κίνα», ανέφερε το γραφείο Τύπου της Interpol σε ανακοίνωση, προσθέτοντας ότι ο γενικός γραμματέας και όχι ο Μενγκ, είναι υπεύθυνος για την καθημερινή λειτουργία του οργανισμού.

Ο Μενγκ έχει θητεύσει σε αρκετές υψηλόβαθμες θέσεις στην Κίνα, μεταξύ των οποίων και σε αυτή του υφυπουργού Δημόσιας Ασφάλειας. Πρόεδρος της Interpol διορίστηκε το 2016. και ήταν ο πρώτος Κινέζος αξιωματούχος που ανέλαβε τη θέση του προέδρου της οργάνωσης.

Το CNNi επικοινώνησε με το γραφείο της Εισαγγελίας στη Λυόν της Γαλλίας και αναμένει επίσημο σχόλιο για την εξαφάνιση του προέδρου της Interpol.

Η γαλλική αστυνομία και το γαλλικό υπουργείο Εσωτερικών αρνήθηκαν να σχολιάσουν την υπόθεση.

Το CNNi επικοινώνησε, επίσης, με τις κινεζικές αρχές αλλά σήμερα είναι εθνική εορτή στη χώρα και έτσι δεν κατάφερε να μιλήσει με κάποιον αξιωματούχο.

Πηγή: Cnn.gr

Ρoή Ειδήσεων