ΚΟΣΜΟΣ

«Φουντώνει» το μυστήριο της εξαφάνισης του αρχηγού της Ιντερπόλ: H σύζυγός του δεχόταν απειλές

«Φουντώνει» το μυστήριο της εξαφάνισης του αρχηγού της Ιντερπόλ: H σύζυγός του δεχόταν απειλές

«Πέπλο» μυστηρίου εξακολουθεί να καλύπτει την εξαφάνιση του επικεφαλής της InterpolΜενγκ Χονγκγουέι, με την υπόθεση να παίρνει νέα τροπή μετά από την αποκάλυψη των γαλλικών Αρχών πως η σύζυγός του δεχόταν τηλεφωνικές και διαδικτυακές απειλές.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το γαλλικό υπουργείο Εσωτερικών για την υπόθεση, τονίζεται ότι «συνεχίζονται οι επαφές με τις κινεζικές Αρχές» και ότι το Παρίσι «προβληματίζεται» με την υπόθεση αυτή.

Η οικογένεια του Μενγκ έχασε τα ίχνη του όταν ο επικεφαλής της Interpol έφυγε από τη Λυόν για να επισκεφθεί την Κίνα, τη γενέτειρά του, στις 25 Σεπτεμβρίου.

Η Interpol ανακοίνωσε νωρίτερα ότι γνωρίζει τις αναφορές για την «υποτιθέμενη εξαφάνιση» του προέδρου της και ότι πρόκειται για ένα ζήτημα που αφορά τις αρμόδιες Αρχές στη Γαλλία και την Κίνα, αποφεύγοντας να επιβεβαιώσει το περιστατικό. Πρόσθεσε επίσης ότι ο γενικός γραμματέας και όχι ο Μενγκ, είναι υπεύθυνος για την καθημερινή λειτουργία του οργανισμού.

Η κινεζική εφημερίδα South China Morning Post, ωστόσο, έδωσε μια ανησυχητική διάσταση στην υπόθεση, καθώς επικαλείται αστυνομικές πηγές που αναφέρουν ότι ο επικεφαλής της Interpol βρίσκεται στο επίκεντρο αστυνομικής έρευνας.

Η εν λόγω πηγή αναφέρει ότι ο 64χρονος προσήχθη από τις Αρχές μόλις πάτησε το πόδι του στην Κίνα την περασμένη εβδομάδα και πως ανακρίνεται. Μέχρι στιγμής, παραμένει ασαφές για ποιους λόγους οι κινεζικές αρχές έχουν βάλει τον Μενγκ στο «μικροσκόπιο» αλλά και πού κρατείται.

Η Interpol απέφυγε να σχολιάσει τις πληροφορίες αυτές αλλά αρκέστηκε στο να πει ότι έχει λάβει γνώση του δημοσιεύματος.

Ο Μενγκ έχει θητεύσει σε αρκετές υψηλόβαθμες θέσεις στην Κίνα, μεταξύ των οποίων και σε αυτή του υφυπουργού Δημόσιας Ασφάλειας. Πρόεδρος της Interpol διορίστηκε το 2016. και ήταν ο πρώτος Κινέζος αξιωματούχος που ανέλαβε τη θέση του προέδρου της οργάνωσης.

Το CNNi επικοινώνησε, επίσης, με τις κινεζικές αρχές αλλά σήμερα είναι εθνική εορτή στη χώρα και έτσι δεν κατάφερε να μιλήσει με κάποιο αξιωματούχο.

Πηγή: Cnn.gr