ΚΟΣΜΟΣ

Παίρνει «φωτιά» το μυστήριο της εξαφάνισης του αρχηγού της Ιντερπόλ - Νέα ανατροπή στην υπόθεση

Παίρνει «φωτιά» το μυστήριο της εξαφάνισης του αρχηγού της Ιντερπόλ - Νέα ανατροπή στην υπόθεση

Σε αστυνομικό θρίλερ με μυστηριώδεις λεπτομέρειες και συνεχείς ανατροπές εξελίσσεται η υπόθεση της εξαφάνισης του προέδρου της Interpol, Μενγκ Χονγκγουέι.

Αργά το βράδυ της Κυριακής και ενώ συνεχίζεται να αγνοείται η τύχη του η Interpol ανακοίνωσε ότι ο Μενγκ Χονγκγουέι παραιτήθηκε από την προεδρία του οργανισμού.

«Σήμερα Κυριακή 7 Οκτωβρίου, στην Γενική Γραμματεία της Ιντερπόλ στην Λυών, η Γαλλία παρέλαβε την παραίτηση του κ. Μενγκ Χονγκγουέι ως προέδρου της Interpol με άμεση ισχύ», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Ο Νοτιοκορεάτης Κιμ Γιονγκ Γιάνγκ θα ασκεί καθήκοντα προέδρου μέχρι τον διορισμό νέου προέδρου κατά την σύνοδο του οργανισμού στο Ντουμπάι, στις 18-21 Νοεμβρίου, διευκρινίζεται στην ανακοίνωση.

Νωρίτερα σήμερα, η υπηρεσία για την καταπολέμηση της διαφθοράς της Κίνας ανακοίνωσε ότι οι κινεζικές αρχές πραγματοποιούν έρευνα κατά του Μενγκ Χονγκγουέι, του προέδρου της Interpol που έχει εξαφανισθεί από τις 25 Σεπτεμβρίου, και τον οποίο θεωρούν ύποπτο για παραβιάσεις του νόμου, χωρίς όμως να διευκρινίζεται αν ο Χονγκγουέι έχει τεθεί υπό κράτηση ή αναζητείται.

Η εξαφάνιση του Μενγκ, ο οποίος είναι υφυπουργός Δημόσιας Ασφάλειας στην Κίνα, δηλώθηκε αφού ταξίδεψε από την Λυών, όπου βρίσκεται η έδρα της Interpol, στην Κίνα και η σύζυγός του ετέθη υπό αστυνομική προστασία έπειτα από την διατύπωση απειλών εναντίον της, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Η γαλλική αστυνομία πραγματοποιεί έρευνα για μία «εξαφάνιση που προκαλεί ανησυχία».