ΚΟΣΜΟΣ

Δεν το βάζει κάτω ο Μπερλουσκόνι

Δεν το βάζει κάτω ο Μπερλουσκόνι

Με το βλέμμα στην επιστροφή του κινείται ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι, που μια μέρα μετά την παραίτησή του, όλα δείχνουν ότι θα επιδιώξει δυναμικά την επιστροφή του στην πολιτική σκηνή.

Στενοί συνεργάτες του Μπερλουσκόνι αναφέρουν ότι ο απερχόμενος πρωθυπουργός ετοιμάζεται να απευθυνθεί προς τους Ιταλούς με βιντεοσκοπημένο μήνυμα, στο οποίο θα εξηγεί τους λόγους παραίτησής του, ενώ θα κάνει αναδρομή στα 17 χρόνια που είχε την εξουσία.

Μάλιστα, ο ιταλικός Τύπος μεταδίδει ότι στο μήνυμά του ο Μπερλουσκόνι θα επιχειρήσει να πείσει ότι η αρχή του τέλους ήταν όταν ο πρόεδρος της Γερουσίας, Τζιανφράνκο Φίνι, εγκατέλειψε την κυβερνητική πλειοψηφία και έφτιαξε δικό του κόμμα.

Ήδη, συνεργάτες του Μπερλουσκόνι ετοιμάζουν την επιστροφή του «Καβαλιέρε», με τον Αντζελίνο Αλφάνο, γραμματέα του κόμματος «Λαός της Ελευθερίας», να δηλώνει με νόημα: «ο μέχρι χθες πρωθυπουργός, δεν πρόκειται, σίγουρα, να αρχίσει να πηγαίνει στο πάρκο για βόλτα διότι δεν θα έχει τι να κάνει. Θα δουλέψει, όπως ήδη κάνει, για το μεγαλύτερο πολιτικό χώρο του μετριοπαθούς κέντρου που υπάρχει στην χώρα».

Ο Μπερλουσκόνι, την επομένη της παραίτησης φωτογραφήθηκε με θαυμαστές του, ενώ στόχος του επιτελείου του είναι να συνεχίσει να δίνει την εικόνα του «μαχητή», για να διασκεδάσει τις εντυπώσεις που προκάλεσε το άδοξο τέλος της θητείας του.

Διεργασίας για τη νέα κυβέρνηση

Την ίδια ώρα, οι διαβουλεύσεις για την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης στον Μάριο Μόντι συνεχίζονται. Ο κεντρώος «Τρίτος Πόλος» ανακοίνωσε ότι θα στηρίξει τον Μόντι μέχρι τη λήξη της νομοθετικής περιόδου, ήτοι την άνοιξη του 2013.

Ο Μάριο Μόντι θα λάβει εντολή σχηματισμού κυβέρνησης το βράδυ της Κυριακής. Ωστόσο, η σύνθεση του υπουργικού συμβουλίου αναμένεται αύριο, κι όχι σήμερα, όπως αρχικά είχε διαρρεύσει.