ΚΟΣΜΟΣ

Ατύχημα κατά την εκτόξευση του διαστημικού πυραύλου Soyuz (pics+vid)

Ατύχημα κατά την εκτόξευση του διαστημικού πυραύλου Soyuz (pics+vid)

Αναγκαστική προσγείωση έκανε το διαστημόπλοιο Soyuz, λίγη ώρα μετά την εκτόξευση του, από το κοσμοδρόμιο του Μπαϊκονούρ λόγω δυσλειτουργίαςσε έναν από τους κινητήρες

Ο Αμερικανός και ο Ρώσος αστροναύτης που αποτελούν το πλήρωμα του διαστημόπλοιου προσγειώθηκαν στο Καζακστάν, σύμφωνα με το πρακτορείο Ria Novosti.

Το πλήρωμα του διαστημόπλοιου Σογιούζ είναι σε καλή κατάσταση και δεν χρειάζεται άμεση ιατρική βοήθεια μετά τη βλάβη που σημειώθηκε σε έναν από τους κινητήρες του εν πτήσει αναγκάζοντάς το να πραγματοποιήσει αναγκαστική προσγείωση, ανέφερε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Interfax, επικαλούμενο μία πηγή.

Το πρακτορείο ειδήσεων RIA, επικαλούμενο δική του πηγή, ανέφερε πως η Ρωσία αποφάσισε να αναστείλει όλες τις επανδρωμένες διαστημικές πτήσεις μετά το ατύχημα του Σογιούζ.

Στο μεταξύ, το Κρεμλίνο επιβεβαίωσε πως ο Αμερικανός αστροναύτης Νικ Χέιγκ και ο Ρώσος κοσμοναύτης Αλεξέι Οβτσινίν προσγειώθηκαν στο Καζακστάν και είναι «ζωντανοί».

«Είναι ζωντανοί, δόξα τω Θεώ», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Ντμίτρι Πεσκόφ, εκπρόσωπος του Κρεμλίνου.

Γιατροί που έχουν φθάσει στο σημείο της προσγείωσης του Σογιούζ είπαν πως οι δύο αστροναύτες δεν έχουν τραυματιστεί, μετέδωσε το πρακτορείο RIA, επικαλούμενο μια πηγή.

Το πλήρωμα του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού διαθέτει αρκετές προμήθειες

Ο Διεθνής Διαστημικός Σταθμός έχει αρκετές προμήθειες και η ματαιωθείσα άφιξη ενός νέου πληρώματος στον σταθμό δεν θα επηρεάσει τη λειτουργία του, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων TASS επικαλούμενο πηγή την οποία δεν κατονόμασε.

Δείτε το βίντεο:

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στη Gallery του Newsbomb.gr