Χέιγκ: Δύσκολος ο δρόμος του Μάριο Μόντι

Χέιγκ: Δύσκολος ο δρόμος του Μάριο Μόντι

Δύσκολος δρόμος προδιαγράφεται  για το διάδοχο του Σίλβιο Μπερλουσκόνι στην πρωθυπουργία, όπως σημείωσε  σήμερα ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών Ουίλιαμ Χέιγκ.


«Είναι φανερό ότι είναι μεγάλη ευθύνη και πρόκληση για το νέο πρωθυπουργό της Ιταλίας», τόνισε ο Χέιγκ αναφερόμενος στον Μάριο Μόντι, στον οποίο ανατέθηκε χθες η εντολή σχηματισμού κυβέρνησης τεχνοκρατών για να βγει η Ιταλία από την κρίση.«Τού ευχόμαστε τα καλύτερα και περιμένουμε να δούμε τη σύνθεση της νέας κυβέρνησης», πρόσθεσε ο Χέιγκ προσερχόμενος στη σύνοδο των ευρωπαίων υπουργών Εξωτερικών στις Βρυξέλλες.

«Είναι μια σημαντική πρόκληση, αλλά είναι πολύ σημαντικό για όλες τις χώρες να δείξουν ότι θα ακολουθήσουν έναν αξιόπιστο δρόμο για να αντιμετωπίσουν τα χρέη και τα ελλείμματα. Αυτό κάνουμε και στη Βρετανία και περιμένουμε από όλες τις ευρωπαϊκές χώρες να πράξουν το ίδιο», τόνισε.

Ο κ. Χέιγκ δήλωσε εξάλλου ότι δεν προβλέπεται προς το παρόν μια στρατιωτική επέμβαση κατά του Ιράν για το αμφιλεγόμενο πυρηνικό του πρόγραμμα, αλλά τόνισε ότι «όλες οι επιλογές κατά της Τεχεράνης παραμένουν στο τραπέζι» .«Δεν εξετάζουμε το ενδεχόμενο αυτό (της στρατιωτικής επέμβασης) προς το παρόν ούτε τασσόμαστε υπέρ αυτού.

Την ίδια στιγμή, όμως λέμε ότι όλες οι επιλογές που αφορούν τη χώρα αυτή παραμένουν στο τραπέζι», τόνισε ο Χέιγκ.Σχετικά με το θέμα της Συρίας, ο Βρετανός υπουργός τάχθηκε υπέρ της ενίσχυσης των κυρώσεων κατά της χώρας αυτής.