Δημήτρης Γιαννακόπουλος: «Ντέρμπι το λέτε εσείς…»

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος μετά το τέλος του…

Σεισμός ΤΩΡΑ στο Αιγίνιο - Αισθητός και στη Θεσσαλονίκη (pics)

Σεισμός Τώρα: Ασθενής σεισμική δόνηση μεγέθους 4,4…

Εδώ Πολυτεχνείο: Το 1973 είχαν κάτι να πουν... Σήμερα τίποτα με μπόλικο καθόλου

Επέτειος Πολυτεχνείου: Τώρα που ολοκληρώθηκε η επέτειος στη…

Επέτειος Πολυτεχνείου: 751.215 αναγνώστες ενημερώθηκαν από το Newsbomb.gr

Tο Σάββατο 17 Νοεμβρίου 2018, στην επέτειο…

Black Friday από… Δευτέρα: Τα καταστήματα ξεκίνησαν τις μεγάλες προσφορές

Black Friday - Όλες οι ειδήσεις: Αρκετές…

Διεθνές ένταλμα σύλληψης από την Interpol για ηγετικό στέλεχος του ELN

Διεθνές ένταλμα σύλληψης από την Interpol για ηγετικό στέλεχος του ELN

Η Interpol εξέδωσε διεθνές ένταλμα σύλληψης ενός ηγετικού στελέχους της οργάνωσης "Στρατός Εθνικής Απελευθέρωσης" (ELN) της Κολομβίας, το δεύτερο αυτόν τον μήνα, μετέδωσαν τοπικά ΜΜΕ την Τετάρτη (17/10).

Ο Γκουστάβο Χιράλδο Κιντσία, γνωστός επίσης με το ψευδώνυμο «Παμπλίτο», 50 ετών, καταζητείται από τις αρχές της Κολομβίας καθώς δικαστήριο στην επαρχία Αράουκα (βορειοδυτικά) του έχει ασκήσει δίωξη για ανθρωποκτονίες, απαγωγές και κλοπές.

Ο Χιράλδο, που είχε συλληφθεί το 2007, απέδρασε από φυλακή στην Αράουκα το 2009. Οι αρχές υποπτεύονται ότι μπορεί να έχει διαφύγει στη Βενεζουέλα, σύμφωνα με το ραδιοφωνικό δίκτυο Caracol.

Νωρίτερα αυτόν τον μήνα, η Ιντερπόλ εξέδωσε ένταλμα σύλληψης του Νικολάς Ροδρίγκες Μπαουτίστα, γνωστού επίσης ως Γκαμπίνο.

Η έκδοση των ενταλμάτων αυτών χαρακτηρίζεται από επικριτές της κυβέρνησης της Κολομβίας πλήγμα για την ειρηνευτική διαδικασία ανάμεσα στην Μπογοτά και τον ELN, η οποία ανεστάλη λίγες ημέρες πριν ορκιστεί και αναλάβει τα καθήκοντά του την 7η Αυγούστου ο νέος πρόεδρος Ιβάν Ντούκε, πολιτικός που ανήκει στη σκληρή δεξιά.

Ο Ντούκε αντιμετώπιζε επικριτικά τις συνομιλίες που είχαν αρχίσει επί των ημερών του προκατόχου του Χουάν Μανουέλ Σάντος, τονίζοντας ότι θα συνεχίζονταν μόνο εάν ο ELN προχωρούσε στην απελευθέρωση όλων των αιχμαλώτων του και των ομήρων που κρατά και σταμάταγε όλες τις επιθέσεις και τις «εγκληματικές δραστηριότητές του», μεταξύ άλλων όρων.

Ο ELN, που οι αρχές υπολογίζουν πως διαθέτει περίπου 1.500 μαχητές, επισήμως χαρακτηρίζεται η τελευταία οργάνωση ανταρτών που συνεχίζει την ένοπλη δράση της στην Κολομβία, μετά την υπογραφή τον Νοέμβριο του 2016 της συμφωνίας ειρήνης ανάμεσα στον τότε πρόεδρο Σάντος και την οργάνωση Επαναστατικές Ένοπλες Δυνάμεις της Κολομβίας (FARC).

Στον πόλεμο στην Κολομβία, που διαρκεί πάνω από μισό αιώνα, έχουν σκοτωθεί 260.000 άνθρωποι, η τύχη άλλων 80.000 και πλέον αγνοείται, ενώ έχουν εκτοπιστεί πάνω από 7 εκατομμύρια πολίτες.