ΚΟΣΜΟΣ

Τα ανατριχιαστικά στοιχεία της έρευνας που «καίνε» τον βιαστή και δολοφόνο της άτυχης δημοσιογράφου

Τα ανατριχιαστικά στοιχεία της έρευνας που «καίνε» τον βιαστή και δολοφόνο της άτυχης δημοσιογράφου

Σε βάρος του άνδρα που συνελήφθη πρόσφατα στη Γερμανία στο πλαίσιο της έρευνας για τον θάνατο της Βουλγάρας δημοσιογράφου Βικτόρια Μαρίνοβα απαγγέλθηκαν σήμερα 19 Οκτωβρίου κατηγορίες στη Βουλγαρίαγια τηδολοφονίακαι τον βιασμό της νεαρής γυναίκας, δήλωσε δικαστική πηγή.

Ο ύποπτος, ηλικίας 20 ετών, παρουσιάστηκε σήμερα ενώπιον του δικαστηρίου της πόλης Ρούσε, στη βόρεια Βουλγαρία, όπου οι δικαστές απήγγειλαν τις κατηγορίες και διέταξαν την παράταση της προφυλάκισής του.

Πριν από την έναρξη της συνεδρίασης του δικαστηρίου, όπου έφθασε με αστυνομική συνοδεία, ο Κρασιμίροφ δήλωσε στους δημοσιογράφους που τον ανέμεναν στο δικαστήριο: «Ναι, είμαι ένοχος. Είμαι συντετριμμένος, δεν μπορώ να πιστέψω πως το έκανα».

Πρόσθεσε πως δεν θυμάται τίποτα, είπε όμως πως είχε επιτεθεί στη Μαρίνοβα χτυπώντας την στο πρόσωπο.

Ο Σεβερίν Κρασιμίροφ διώκεται για ανθρωποκτονία από πρόθεση και για βιασμό, ανέφερε το δικαστήριο.

Vittoria Marinova stuprata uccisa

Η σορός της Βικτόρια Μαρίνοβα, 30 ετών, παρουσιάστριας σε ένα τοπικό τηλεοπτικό κανάλι του Ρούσε, ανακαλύφθηκε στις 6 Οκτωβρίου σε πάρκο κοντά στις όχθες του Δούναβη στο Ρούσε, μια μεγάλη πόλη στα σύνορα με τη Ρουμανία.

Ο Σεβερίν Κρασιμίροφ συνελήφθη τρεις ημέρες αργότερα στη βόρεια Γερμανία μετά την εσπευσμένη αναχώρησή του από τη Βουλγαρία. Οι ερευνητές τον εντόπισαν κυρίως από ίχνη DNA.

7913223 1ee85852 ca3a 11e8 9eca b55be5956f36 1 624x390

Η δολοφονία αυτή, η τρίτη με στόχο δημοσιογράφο μέσα σε ένα χρόνο στην Ευρώπη, προκάλεσε κατακραυγή στη διεθνή κοινότητα η οποία υποψιάζεται ότι συνδέεται με την επαγγελματική δραστηριότητα της νεαρής γυναίκας.

Το σενάριο αυτό δεν προκρίνεται από τη βουλγαρική δικαιοσύνη, για την οποία «οι αποδείξεις δείχνουν αυθόρμητη επίθεση για σεξουαλική κακοποίηση του θύματος», σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Η εισαγγελέας του Ρούσε, η Κρεμένα Κολιτσόβα, δήλωσε σήμερα στο δικαστήριο πως, σύμφωνα με τις ιατρικές εξετάσεις και τα στοιχεία της έρευνας, η δημοσιογράφος είχε δεχθεί επτά χτυπήματα με γροθιά στο πρόσωπο και είχε ένα κάταγμα στη μύτη που της προκάλεσε ασφυξία. Αίμα του θύματος βρέθηκε επίσης στα ρούχα του υπόπτου, σύμφωνα με τους ερευνητές.

Σύμφωνα με Γερμανούς ερευνητές, ο Κρασιμίροφ παραδέχθηκε ότι «λογομάχησε με το θύμα» ενώ βρισκόταν υπό την επήρεια αλκοόλ και ναρκωτικών και παραδέχθηκε ότι την είχε χτυπήσει στο πρόσωπο, σύμφωνα με τη γερμανική εισαγγελία.