ΚΟΣΜΟΣ

Μια ερωτική σκλάβα του Καντάφι θυμάται...

Μια ερωτική σκλάβα του Καντάφι θυμάται...

Τις στιγμές ομηρείας που βίωσε ως ερωτική σκλάβα του Μουαμάρ Καντάφι διηγείται στη γαλλική "Le Monde" μια 22χρονη κοπέλα, η Σάφια.

Η Σάφια περιγράφεται ως πολύ όμορφη, όμως σπασμένη στο πρόσωπο. «Πόσο με κάνετε;» ρωτά το δημοσιογράφο, μουρμουρίζοντας: «νιώθω σαν 40 ετών».

Σκλαβιά από τα 15 της

Πριν 9 χρόνια, το 2004, η οικογένεια της κοπέλας μετακόμισε στη γενέθλιο πόλη του Καντάφι, τη Σύρτη. Τότε, η κοπέλα ήταν 15 ετών, όταν τη διάλεξαν, ανάμεσα σε όλες τις κοπέλες του λυκείου της για να προσφέρει στον Καντάφι, που θα επισκεπτόταν το σχολείο της, ένα μπουκέτο λουλούδια. «Ήταν μεγάλη τιμή. Τον αποκαλούσα «πατέρα Μουαμάρ». Αυτός μου χάιδεψε τα μαλλιά και έκανε νόημα στους σωματοφύλακές του. "Αυτή θέλω" τους υποδείκνυε», θυμάται η κοπέλα.

Την επομένη, τρεις γυναίκες με στολή, η Σάλμα, η Μαμπρούκα και η Φειζά, πήγαν στο κομμωτήριο της μητέρας της. «Ο Μουαμάρ θέλει να τη δει. Θέλει να της δώσει δώρα», της είπαν. Η μητέρα της δεν αρνήθηκε. Ο Καντάφι ήταν ο ήρωας, ο πρίγκιπας της Σύρτης.

Η κοπέλα οδηγήθηκε στην έρημο, που βρισκόταν το καραβάνι του Καντάφι και την παρουσίασαν μπροστά του. Αυτός τη ρώτησε πράγματα για την οικογένειά της, για την οικονομική τους κατάσταση και της ζήτησε να ζήσει μαζί του. «Θα έχεις όλα όσα θέλεις, σπίτια, αυτοκίνητα», της υποσχέθηκε και τη διαβεβαίωσε ότι ο πατέρας της δεν θα έχει αντίρρηση και θα καταλάβει.

Τις ώρες που ακολούθησαν, η υπηρεσία του Καντάφι έδωσε στην κοπέλα σέξι ρούχα και εσώρουχα και της έμαθε να χορεύει με χαμηλή μουσική καθώς και «άλλα καθήκοντα». Η κοπέλα ζήτησε να επιστρέψει σπίτι της. Η Μαμπρούκα γέλασε. Η επιστροφή σε μια κανονική ζωή δεν ήταν πλέον επιλογή.

gaddafitent

«Με βίαζε για πέντε χρόνια»

Μόλις χόρεψε μπροστά στον Καντάφι, αυτός την κοιτούσε, δεν την άγγιζε. «Θα γίνεις σκύλα μου» της είπε. Όταν επέστρεψαν στο παλάτι, τη βίασε. Μόλις αντέδρασε, της τραβούσε τα μαλλιά. Η Μαμπρούκα και η Σάλμα επενέβησαν και τη χτύπησαν. Αυτό έγινε και όλες τις υπόλοιπες μέρες. «Έγινα η ερωτική του σκλάβα. Με βίαζε για πέντε χρόνια», αναφέρει η κοπέλα.

Στην Τρίπολη, μένει σε ένα μικρό δωμάτιο, στην κατοικία του Καντάφι, μαζί με άλλη μια κοπέλα από τη Βεγγάζη που κατάφερε να δραπετεύσει. Στο ίδιο επίπεδο, κρατούνται περίπου 20 κοπέλες, ηλικίας 18-19 χρονών.

Κάθε φορά που ο Καντάφι τη ζητούσε, αυτή έπρεπε να είναι έτοιμη για να του την προσφέρουν, κάτι που συνέβαινε περίπου 2 ή 3 φορές την εβδομάδα. Ο Καντάφι ήταν πάντα βίαιος και με σαδιστικές μεθόδους. Η κοπέλα αποκτά μώλωπες, δαγκώματα και αιμορραγίες.

gaddafi_car

Φιέστες, χοροί και όργια

Συχνά, ο Καντάφι διοργάνωνε φιέστες, με μοντέλα από την Ιταλία, το Βέλγιο, την Αφρική καθώς και με σταρ του αιγυπτιακού κινηματογράφου, στα οποία συμμετείχαν τα κορίτσια του και άλλες ιερόδουλες. Δείπνα, χοροί, μουσικές, όργια ήταν συχνά στο πρόγραμμα του συνταγματάρχη. «Ο πρώην ηγέτης της Λιβύης ήταν γενναιόδωρος, ενώ έδινε ευρώ και δολάρια. «Έδινε χρήματα στους ξένους, ποτέ σε Λίβυους» θυμάται η Σάφια, που αναφέρει ότι δεν ήθελε να μετέχει σ' αυτές τις γιορτές γιατί φοβόταν ότι ο Καντάφι θα της ζητούσε να κάνει στριπτίζ.

Στο δωμάτιό της, η Σάφια αποκτά τζακούζι και δέχεται παιχνίδια και μασάζ. Ο Καντάφι υποχρεώνει την κοπέλα να καπνίζει, να πίνει ουίσκι «Black Label», να παίρνει κοκαΐνη. Μια φορά, της έδωσαν τόσο μεγάλη ποσότητα ναρκωτικών, που την πήγαν στο νοσοκομείο.

Όταν κάποια στιγμή θέλησε να δραπετεύσει, το περιβάλλον του Καντάφι το κατάλαβε. Η Μαμπρούκα την προειδοποίησε: «Όπου κι αν κρυφτείς, ο Μουαμάρ θα σε βρει και θα σε σκοτώσει».

«Μου έκλεψε τη ζωή»

«Ο Καντάφι μου κατέστρεψε τη ζωή» υποστηρίζει η κοπέλα, που με δισταγμό αναφέρει ότι όταν είδε το πτώμα του να εκτίθεται δημόσια θέα, ένιωσε προς στιγμήν ευχαρίστηση. Στη συνέχεια όμως, το θέαμα της άφησε μια άσχημη γεύση στο στόμα. Ήθελα να μείνει ζωντανός, να συλληφθεί και να δικαστεί από το Διεθνές Δικαστήριο.

«Ετοιμαζόμουν να πάω να τον βρω, να τον κοιτάξω στα μάτια και να τον ρωτήσω: Γιατί; Γιατί μου το έκανες αυτό; Γιατί με βίασες; Γιατί με χτύπησες, με νάρκωσες, με προσέβαλλες; Γιατί με υποχρέωνες να πίνω και να καπνίζω; Γιατί μου έκλεψες τη ζωή;» δηλώνει η κοπέλα.