ΚΟΣΜΟΣ

Νέα Υόρκη: Συγκεντρώνονται σε άλλο χώρο οι διαδηλωτές

Νέα Υόρκη: Συγκεντρώνονται σε άλλο χώρο οι διαδηλωτές

Δεν το βάζουν κάτω οι διαδηλωτές του κινήματος «Καταλάβατε τη Γουόλ Στριτ» (Occupy Wall Street), καθώς μετά την εκδίωξή τους από το πάρκο Ζουκότι συγκεντρώθηκαν σε άλλο δημόσιο χώρο του Μανχάταν.

Το πρωί πραγματοποιήθηκε μία γενική συνέλευση στη γωνία της 6ης Λεωφόρου και της οδού Κανάλ. Οι διαδηλωτές κατήγγειλαν την αστυνομική βία κατά την επιχείρηση της αστυνομίας για την εκκένωση του πάρκου, όπου είχαν στήσει καταυλισμό από τις 17 Σεπτεμβρίου.

Σε ανακοίνωσή τους οι διαδηλωτές αναφέρουν ότι είναι πιο αποφασισμένοι από ποτέ: «Έχουμε τρομάξει από όσα έκανε η δημαρχία, όμως δεν έχουμε αποθαρρυνθεί. Σήμερα είμαστε πιο δυνατοί από χθες και θα είμαστε ακόμη πιο δυνατοί αύριο».

«Αυτό το κίνημα δεν μπορεί να περιοριστεί σε ένα μέρος στο Μανχάταν. Είναι πιο σημαντικό από αυτό. Δεν μπορείτε να εκδιώξετε μία ιδέα όταν έχει έρθει η ώρα της», συμπληρώνουν.

Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης, Μάικλ Μπλούμπεργκ, δικαιολόγησε την επιχείρηση της αστυνομίας στο πάρκο Ζουκότι λέγοντας ότι η κατάσταση «είχε γίνει ανυπόφορη».

Ωστόσο, επεσήμανε ότι οι διαδηλωτές θα μπορέσουν να επιστρέψουν στο πάρκο μόλις αυτό καθαριστεί, χωρίς όμως να στήσουν σκηνές.

Από τη μεριά τους οι διαδηλωτές απευθύνθηκαν σήμερα σε δικαστήριο ώστε να αναγκαστεί η δημαρχία να ανοίξει ξανά το πάρκο Ζουκότι, το οποίο σήμερα παραμένει κλειστό.