ΚΟΣΜΟΣ

Ο «Τιμοσένκο» νέος αρχηγός των FARC-EP

Ο «Τιμοσένκο» νέος αρχηγός των FARC-EP

Νέο αρχηγό εξέλεξαν οι αντάρτες FARC-EP (Επαναστατικές Ένοπλες Δυνάμεις της Κολομβίας), μετά το θάνατο του Αλφόνσο Κάνο σε μάχη με τον κυβερνητικό στρατό της Κολομβίας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που αναρτήθηκε στο Διαδίκτυο, νέος αρχηγός εξελέγη ο Τιμολέον Χιμένες, γνωστός ως «Τιμοσένκο». Ο Τιμοσένκο, 52 ετών, είναι μέλος της επταμελούς γραμματείας των FARC από τις αρχές της δεκαετίας του 1990 και φέρεται να δρα στη βόρεια επαρχία Νόρτε ντε Σαντάντερ στα σύνορα με τη Βενεζουέλα. Ο νέος ηγέτης των FARC είναι μέλος της οργάνωσης από τις αρχές της δεκαετίας του 1980 και εκκρεμούν εις βάρος του τουλάχιστον 117 εντάλματα σύλληψης.

«Θέλουμε να σας ενημερώσουμε ότι ο σύντροφος Τιμολέον Χιμένες, έπειτα από ομόφωνη απόφαση των συντρόφων του στη γραμματεία, ορίστηκε στις 5 Νοεμβρίου νέος διοικητής των FARC», αναφέρει η ανακοίνωση που αναρτήθηκε στον ιστότοπο Bolivarian Press Agency.

Οι Κολομβιανοί αντάρτες διαμήνυσαν ότι θα συνεχίσουν να μάχονται τις κυβερνητικές δυνάμεις και την αμερικανική τους στήριξη, παρά τις ελπίδες ορισμένων ότι ο θάνατος του Κάνο θα σήμαινε το τέλος του αντάρτικου, που διαρκεί πέντε δεκαετίες στην Κολομβία.