Ραγδαίες εξελίξεις στα Σκόπια: Εισαγγελική έρευνα σε βάρος του προέδρου Ιβάνοφ

Newsbomb

Ραγδαίες εξελίξεις στα Σκόπια: Εισαγγελική έρευνα σε βάρος του προέδρου Ιβάνοφ

Σκόπια | Γκιόργκι Ιβάνοφ: Αντιμέτωπος με τη Δικαιοσύνη βρίσκεται πλέον ο πρόεδρος των Σκοπίων, Γκιόργκι Ιβάνοφ, καθώς σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων MIA, ο δημόσιος κατήγορος της γειτονικής χώρας αποφάσισε να ξεκινήσει προκαταρκτική διαδικασία σε βάρος του, για τη μη υπογραφή της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Όπως αναφέρει η ίδια πηγή, η εισαγγελική έρευνα θα εξετάσει και τη μη υπογραφή εκ μέρους του κ. Ιβάνοφ της νομοθεσίας που αφορά στα γλωσσικά ζητήματα.

«Για τον σκοπό αυτό, ζητήθηκαν ήδη στοιχεία και πληροφορίες από τη Ολομέλεια της Δημοκρατίας της Μακεδονίας και το Υπουργικό Συμβούλιο του Προέδρου της Δημοκρατίας της Μακεδονίας, για το πότε ελήφθησαν οι αποφάσεις στο νομοθετικό σώμα και για ποιους λόγους δεν υπεγράφησαν από τον Πρόεδρο», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε το Γραφείο Τύπου του δημοσίου κατηγόρου.

Υπενθυμίζεται ότι ο Γκιόργκι Ιβάνοφ είχε αναπέμψει στη Βουλή τη Συμφωνία των Πρεσπών, παρά το γεγονός ότι αυτή είχε ψηφιστεί από το κοινοβούλιο και μάλιστα δύο φορές.

Εξάλλου, ο πρόεδρος των Σκοπίων δεν είχε υπογράψει και το διάταγμα για την αλβανική γλώσσα με αποτέλεσμα και οι δύο κυβερνητικές πρωτοβουλίες να μην δημοσιευθούν στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως της γείτονος, παρότι έχουν υπερψηφιστεί από τους Σκοπιανούς βουλευτές.

Διαβάστε επίσης:

«Βόμβα» από επιστήμονες: Αυτές οι περιοχές της Αθήνας βουλιάζουν – Δείτε το χάρτη

Ό,τι συμβαίνει, σκάει και στο Instagram! Ακολούθησέ μας!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

DPG NETWORK

TOP ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2019 Newsbomb.gr - All rights reserved